Η Πάρνηθα έχει τον αγώνα της

13o ΑΡΜΑ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

7o ATHENS-FILY CLIMB FEST

7o ATHENS-FYLI CLIMB FEST

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ

Ετήσια Προβολή
Ανά έτος
Μηνιαία προβολή
Ανά μήνα
Weekly View
Ανά εβδομάδα
Daily View
Σήμερα
Search
Αναζήτηση
Δυτ.Πάρνηθα: Από Αγία Παρασκευή σε …Αγία Παρασκευή: Πηγές Φυλής – Κιάφα Μαρίστα – Αγια Παρασκευή Μποντιά – Πηγές Φυλής (κυκλική πορεία)
 

Σάββατο 12 Ιουνίου:

Δυτική Πάρνηθα. Από Αγία Παρασκευή σε …Αγία Παρασκευή: Πηγές Φυλής – Κιάφα Μαρίστα – Αγια Παρασκευή Μποντιά – Καλύβα Καλογέρου – Πηγές Φυλής (κυκλική πορεία)

«Γνωρίστε μαζί μας τις υπέροχες διαδρομές της δυτικής Πάρνηθας και τα φρεσκοκαθαρισμένα παλιά μονοπάτια της»

Συνάντηση στις 08:30 στην Πηγή Φυλής (700μ.), μία πηγή της Πάρνηθας με πλούσια λαογραφική ιστορία. Η πηγή φημίζεται για το ξακουστό κρυστάλλινο νερό της. Σύμφωνα με την παράδοση απογεύματα του χειμώνα εμφανίζεται ένα κοριτσάκι ντυμένο στα άσπρα μαζί με τη μητέρα του το οποίο νοσηλευόταν στο σανατόριο της Πάρνηθας και δεν το κέρδισε η ζωή. Η πεζοπορία αρχίζει από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής απέναντι από την πηγή Φυλής. Ακολουθούμε ένα καταπράσινο μονοπάτι το οποίο καθαρίσαμε και αναδείξαμε πρόσφατα, συνδετήριο του κύριου μονοπατιού «μπλε τετράγωνο» και φτάνουμε στην Κιάφα Μαρίστα. Στη συνέχεια ακολουθούμε το μονοπάτι του «Αποστόλη», διασχίζουμε σε πλατανόδασος, το ρυάκι της Γκούρας, τον Κελαδωνα ποταμό των αρχαίων και φτάνουμε στην εκκλησία της Αγιας Παρασκευής του Μποντιά (775μ.) από το χωματόδρομο. Στη συνέχεια, από το φρεσκοκαθαρισμένο πανέμορφο κύριο μονοπάτι με το μωβ τρίγωνο, φτάνουμε στην Καλύβα Καλογέρου με την πηγή της και έπειτα ακολουθώντας μικρό συνδετήριο μονοπάτι, ακολουθούμε του «Αποστόλη» και φτάνουμε στην αφετηρία μας (κυκλική).  Ω.Π.:4.30-5, Υ.Δ.: 80, Β.Δ.: 1

Συντονιστής: Γρηγόρης Γρηγοράκης