Πραγματοποιήθηκε 6 έως 7 Μαϊου 2017 στη Φυλή

Ο Ε.Π.Ο.Σ Φυλής διοργάνωσε για 3η συνεχή χρονιά  στις 6-7 Μαϊου  2017 το 3ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στη Φυλή.

Η «καρδιά» του φεστιβάλ και η γνωριμία με την αναρρίχηση βράχου για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας, μεταφέρθηκε αυτή τη φορά στα βράχια της θέσης «Πλάτωσι» στην είσοδο της Φυλής και πριν το ομώνυμο αναρριχητικό πεδίο.

Ο διήμερος μαραθώνιος αναρρίχησης πραγματοποιήθηκε στα γνωστά αναρριχητικά πεδία της Φυλής: Γκούρα, Πλάτωσι, Έπος και Μικρή Βαράσοβα, Πηγή Αβράμη, Κόκκινος Βράχος και Πάνω Αλογόπετρα με τη συμμετοχή των αναρριχητών από Αθήνα αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Η παρουσία της διάκριτης και σημαντικής αναρριχήτριας Αργυρώς Παπαθανασίου και άλλων γνωστών ελλήνων αναρριχητών επιβεβαίωσε ότι ο θεσμός του φεστιβάλ αναρρίχησης είναι σημαντικός.

Πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις αναρριχητικών τεχνικών από εκπαιδευτές της Ε.Ο.Ο.Α. σε διάφορα αναρριχητικά πεδία. Το διήμερο πλαισιώθηκε με πεζοπορίες στην Πάρνηθα, via ferrata στην Γκούρα, γιόγκα στο δάσος, ποδήλατο βουνού, τοξοβολία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες. Δεν ήταν λίγοι οι αναρριχητές που σκαρφάλωσαν στα 26 αναρριχητικά πεδία της περιοχής και το πλήθος των συμμετεχόντων σε όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες, στο όμορφο φυσικό περιβάλλον της Δυτικής Πάρνηθας, το εδραιώνουν σαν το μεγαλύτερο φυσικό πάρκο της πρωτεύουσας, κατάλληλο για αναρριχητικές και πλήθος άλλες δραστηριότητες του βουνού και της φύσης.

Η είσοδος στις δραστηριότητες ήταν ελεύθερη

Από νωρίς το Σάββατο στο διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο υποδέχτηκαν όσους ήθελαν να δοκιμάσουν να σκαρφαλώσουν, οι εκπαιδευτές μας Γιώργος Βουτυρόπουλος, Διονύσης Στραβογένης, Αντώνης Σκευοφύλακας, Άκης Καραπετάκος,  βοηθοί εκπαιδευτές και έμπειροι αναρριχητές του συλλόγου μας, οι οποίοι με κέφι και χαμόγελο ασφάλιζαν στα βράχια τους μικρούς μας φίλους μοιρασμένοι σε δύο βάρδιες για δύο ημέρες.

Το σκιερό δασάκι κάτω από τα βράχια είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για να δίνονται τα υλικά για το σκαρφάλωμα, νερό και χυμοί, ενώ από τα περίπτερα των μεγάλων χορηγών του φεστιβάλ, το κοινό ενημερωνόταν για τα προϊόντα των δραστηριοτήτων του βουνού. 

Πολύτιμη ήταν η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής με τη συνεχή παρουσία τους, ενώ ο υπαίθριος χώρος φυλάχτηκε άψογα από την εταιρεία φύλαξης GPS Security. Η ύπαρξη καντίνας και υποδομών καθαριότητας από το Δήμο Φυλής δημιούργησε ένα ευχάριστο και καθαρό περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της διήμερης γιορτής. Το βράδυ του Σαββάτου τα ροκ σχήματα Roboband και My right leg έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν για το κοινό ενώ ο Pepper 96,6 και ο ATTICA TV υποστήριξαν επικοινωνιακά την εκδήλωση. 

 Στην επίσημη έναρξη του φεστιβάλ μάς τίμησαν με την παρουσία τους ο κ.Γιάννης Βασιλείου Αντιπεριφερειάρχης Δυτ.Αττικής, ο αντιδήμαρχος τοπικού διαμερίσματος Φυλής κ.Σπύρος Μπρέμπος, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Φυλής κ.Γιώργος Μαυροειδής, ο Γ.Γραμματέας του Δήμου Φυλής κ.Αργύρης Αργυρόπουλος, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ο.Α. κ.Δημήτρης Γεωργούλης και ο επίτιμος πρόεδρος του Ε.Ο.Σ.Αχαρνών κ.Βασίλης Νίκας.

Η υλική και ηθική υποστήριξη της εκδήλωσης από το Δήμο Φυλής  ήταν αμέριστη και συνεχής καθώς και η υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε χάρις στην  ανιδιοτελή βοήθεια των μελών και εθελοντών του Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν με κέφι και χαρά στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ και ιδιαίτερα όλους τους μεγάλους χορηγούς, χορηγούς και υποστηρικτές οι οποίοι έδωσαν δώρα και υλικά στους συμμετέχοντες, δίνοντάς τους έτσι κίνητρα για την αναρρίχησης  και τις δραστηριότητες του βουνού. Αναλυτικά ήταν οι εξής:

Μεγάλοι Χορηγοί: Dimitriadis Action stores, Petzl®, RockWay, CDC, TerraMare, Vibram GruppoPagouna, AlpamayoPro, GPS

Χορηγοί: Rocks, LaSportiva, Buff® , Ibex, Salachi aerial living, Occun, TREKKING HELLAS, Polo, Terrain, OAKA, Indoor Climbing, Τσαγκαράδικο express.

Υποστηρικτές: The WallSport Climbing Center, WorkoutHall, Φ25, Χυμοί Χίου, Νερά ΥΑΣ, Five Ten, ElephantSlackline, CycleSport, HELLASCANYON,  Redpoint AthensClimbing Center, Climb Kalymnos, AthensClimbingGuidebook, Ανάβαση, BoulderingIkaria, IBEX , Candysports.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας:ΑΤΤΙΚΑTV, PEPPER 96.6, Advendure, SportsMag, Vrahomania, ClimbGreece, Routes.gr. Robo Band, My right leg, Skywalker, JG και  Τάσος Αλεξανδρόπουλος (προωθητικό βίντεο) και Jason Guelle.

Την Κυριακή το απόγευμα, κατά τη λήξη του φεστιβάλ, μοιράστηκαν πολλά δώρα σε κληρώσεις για όλες τις ομάδες που συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διήμερου  μαραθωνίου αγώνα αναρρίχησης. Τα δώρα μοιράστηκαν στις παρακάτω  πέντε σχοινοσυντροφιές με εξαιρετικές επιδόσεις η κάθε μία και με τη συγκέντρωση των εξής βαθμολογιών:

ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ:

Βαθμολογική κατηγορία

Αναρριχητές

Βαθμολογία

Ανδρική σχοινοσυντροφιά  εως 6c+   

Τσουμπέλης Γιώργος

Αγγελόπουλος Γιάννης

714

Γυναικεία σχοινοσυντροφιά εως 6c+   

Δημητρέλη Κύνθια

Τσαπέ Ειρήνη

784

Μεικτή σχοινοσυντροφιά εως 6c+   

Κλαούντια Ιλιουσένκου

Μεταξάς Γιώργος

1644

Ανδρική σχοινοσυντροφιά από  7a και πάνω   

Michael Srider

Αριστομένης Θανόπουλος

330

Μεικτή    σχοινοσυντροφιά από  7a και πάνω   

Αργυρώ Παπαθανασίου

Κωσταντίνος Γραφανάκης

440

Γυναικεία σχοινοσυντροφιά  από  7a και πάνω   

Δεν υπήρξε συμμετοχή

Συγχαρητήρια σε όλους!

Φυλή, 10 Μαϊου 2017

Τα ο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής

«Η Φυλή της αναρρίχησης σας προσκαλεί στα βράχια της»