ΤΟ 4ο ATHENS FYLI CLIMB FEST πραγματοποιήθηκε 21-22 Απριλίου 2018 στη Φυλή με επιτυχία

ΟΟ Ε.Π.Ο.Σ Φυλής σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού κ.Σπύρο Μπρέμπο, με το Ν.Π. Πολιτισμού - Αθλητισμού του Δήμου και  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης διοργάνωσε για 4η συνεχή χρονιά το φεστιβάλ αναρρίχησης από τις 21-22 Απριλίου 2018 . Δεν ήταν λίγοι οι αναρριχητές που σκαρφάλωσαν στα 26 αναρριχητικά πεδία της περιοχής και το πλήθος των συμμετεχόντων σε όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες, στο όμορφο φυσικό περιβάλλον της Δυτικής Πάρνηθας, το εδραιώνουν σαν το μεγαλύτερο φυσικό πάρκο της πρωτεύουσας, κατάλληλο για αναρριχητικές και πλήθος άλλες δραστηριότητες του βουνού και της φύσης. Η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες ήταν ελεύθερη.

Η «Καρδιά» του φεστιβάλ το αναρριχητικό πεδίο «Πλάτωσι Αρχαρίων» όπου πραγματοποιήθηκε η γνωριμία με την αναρρίχηση βράχου για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας.

Ο διήμερος μαραθώνιος αναρρίχησης πραγματοποιήθηκε σε τέσσερα γνωστά αναρριχητικά πεδία της Φυλής, με τη συμμετοχή των αναρριχητών από Αθήνα αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας, που έφτασαν τους 76 συνολικά.

Η πλατεία της Φυλής όπου φέτος τοποθετήθηκε η Γραμματεία είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για να υποδέχεται τους συμμετέχοντες, ενώ από τα περίπτερα των μεγάλων χορηγών του φεστιβάλ, το κοινό μπορούσε να ενημερωθεί για τα προϊόντα των δραστηριοτήτων του βουνού. Τα τραπεζάκια στην Πλατεία ήταν γεμάτα με κόσμο που αποζητούσε να ξαποστάσει με παγωμένες μπύρες προτού να συνεχίσει με κάποια από τις άλλες δραστηριότητες. Πλήθος κόσμου πέρασε για να γραφτεί και να πάρει τα δώρα του Δήμου και των χορηγών. Υπολογίζεται ότι φέτος οι συμμετοχές κινήθηκαν περίπου στα 800-900 άτομα.

Στην πλατεία το Σάββατο προβλήθηκε η ταινία “Dragon tail” του βραβευμένου σκηνοθέτη αναρριχητικών ταινιών Rus Vakrilov. Η κ..Μαρία Παπαβασιλείου (Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Νότιας Κυνουρίας) παρουσίασε το Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου ως μια πρωτοπόρο και καινοτόμα «Καλή Πρακτική» ανάδειξης του τόπου σε διεθνές επίπεδο. Την Κυριακή, έγιναν οι κληρώσεις δώρων των χορηγών του φεστιβάλ στους συμμετέχοντες σε όλες τις δραστηριότητες του διημέρου  και οι βραβεύσεις των νικητών του Μαραθωνίου αναρρίχησης. Στη συνέχεια η εκδήλωση μεταφέρθηκε στην ανακαινισμένη αίθουσα του παλιού Δημαρχείου όπου οι Ντίνα Δανεσή από την Panjika και Παναγιώτης Γεωργοστάθης από τον Αναρριχητικό-Ορειβατικό Σύλλογο Λεωνιδίου και μας παρουσίασαν την πορεία της αναρριχητικής κοινότητας στο Λεωνίδιο και την ανάπτυξη της αναρρίχησης εκεί. Στη συνέχεια η γνωστή ελληνίδα αναρριχήτρια Αργυρώ Παπαθανασίου παρουσίασε ένα βίντεο από τις πρόσφατες αναρριχητικές της προσπάθειες στην Κολομβία. Η βραδιά έκλεισε με τις προβολές από την πλούσια και γεμάτη περιπέτεια και πρωτοτυπία αναρριχητική διαδρομή του Βέλγου αναρριχητή και κινηματογραφιστή, Sean Vialoueva O’ Driscoll. Ο Sean με την ευχάριστη παρουσία του και τις γλαφυρές αναφορές του μας διηγήθηκε προβάλλοντας βίντεο και αποσπάσματα από τις big wall αναρριχήσεις του στις πιο απομεμακρυσμένες κάθετες επιφάνειες στον κόσμο!

Τέλος, το διήμερο πλαισιώθηκε με ένα πλήθος υπαίθριων δράσεων όπως πεζοπορίες στα μονοπάτια της Πάρνηθας, yoga, via ferrata, slackline και live μουσική από τον Ρούμπεν και τον Φελιππε που έφτασαν από το Λεωνίδιο γι αυτό το σκοπό! Το πάρτυ συνεχίστηκε αναρριχητικά, στη φωτισμένη σπηλιά στο αναρριχητικό πεδίο Πλάτωσι με τον συντονισμό του Δημήτρη Δερμεντζή και τις αδιαμφισβήτητες μουσικές του επιλογές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν με κέφι και χαρά στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ τους εθελοντές και τα μέλη του που βοήθησαν ανιδιοτελώς για την προετοιμασία και την ολοκλήρωσή του. Ιδιαίτερα ευχαριστεί όλους τους μεγάλους χορηγούς, χορηγούς και υποστηρικτές οι οποίοι έδωσαν δώρα και υλικά στους συμμετέχοντες, δίνοντάς τους έτσι κίνητρα για την αναρρίχησης και τις δραστηριότητες του βουνού. Αναλυτικά ήταν οι εξής:

Μεγάλοι Χορηγοί: Τσαγκαράδικο “Express”, Scarpa, Aνάβαση, 1ΜΑΤΙΟΝ.

Χορηγοί: DimitriadisActionstores, Petzl®, Buff® , CDC, Workout Hall, Gibbon slacklines , Terrain Editions, ΟΑΚΑ Indoor climbing,

Υποστηρικτές:, HELLASCANYON, Rocks, Polo, IBEX ,TREKKINGHELLAS, CLIMBING GREECE, OUTDOORWAY, KONG, Red Point ClimbingCenter,, Bouldering IKARIA, TheWallSportClimbingCenter, HYBRID , BEAL. Alamein.

Χορηγοί Επικοινωνίας:. ΕΡΤ, ΕΡΑ spor, All about festivals, ΑΤΤΙΚΑ TV, Vrahomania, AAF

Την Κυριακή το απόγευμα, κατά τη λήξη του φεστιβάλ, μοιράστηκαν πολλά δώρα σε κληρώσεις για αναρριχητές που διακρίθηκαν στον διήμερο μαραθώνιο αγώνα αναρρίχησης. Τα δώρα μοιράστηκαν στις παρακάτω σχοινοσυντροφιές με εξαιρετικές επιδόσεις η κάθε μία και με τη συγκέντρωση των εξής βαθμολογιών:

Βραβεύτηκαν

Κατηγορίες

Σχοινοσυντροφιά

Βαθμολογία

Έως 6c+

Ανδρών

Μουτάφης Τάσος – Μουγκολιάς Κώστας

1252,25

Γυναικών

Λώλη Μαριάννα – Καψή Σουζάνα

240,5

Μικτή

Μεταξάς Γιώργος – Klavdiia Iliushchenko

1108

Από 7a και άνω

Ανδρών

Scheiber Michael – Schlotz Bernel

2767

Γυναικών

------

------

Μικτή

Παπαθανασίου Αργυρώ – Γραφανάκης Κωσταντίνος

1,091

Συγχαρητήρια σε όλους!

Φυλή, 24 Απριλίου 2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής

Μια συνάντηση που έγινε θεσμός!