Ήταν μια χρονιά που μας έλειψαν οι αγώνες κι οι αθλητικές διοργανώσεις λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης από τις επιπτώσεις και τους περιορισμούς της πανδημίας του covid.

Έτσι, όταν στα μισά του Μάη άρχισαν πάλι οι προπονήσεις έμεινε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στους αθλητές μας τόσο για να ανακτήσουν μια ικανοποιητική φυσική κατάσταση, όσο και για να δρέψουν διακρίσεις, αποτέλεσμα της προετοιμασίας τους.

Οι Ομοσπονδίες μας (Ε.Ο.Ο.Α. και Ε.Ο.Τ.) κατέβαλαν προσπάθειες να διατηρήσουν την αγωνιστικότητα στα αθλήματα που καλλιεργούν με ανάλογους των καταστάσεων αναγκαστικά λιγότερους αγώνες.

Στους αθλητές μας, λοιπόν, οφείλουμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, γιατί κατάφεραν να συμμετέχουν στους λίγους αυτούς αγώνες, να έχουν μια ικανοποιητική παρουσία (ακόμη και όσοι συμμετείχαν πρώτη φορά σε αγώνες) και να διακριθούν σε πρώτες θέσεις!

Αξίζουν μπράβο και στους προπονητές τους, Γιώργο Μπερνιδάκη στην αγωνιστική αναρρίχηση και στον Γιάννη Τάγαρη στη τοξοβολία, για την πίστη τους στο λειτούργημά τους και στην προσήλωσή τους για τη δημιουργία νέων αθλητών.

Στην αγωνιστική αναρρίχηση αυξήσαμε τον αριθμό των αθλητών μας ως αποτέλεσμα μιας συγκροτημένης δουλειάς που γίνεται στο Σύλλογό μας. Από τους αθλητές μας διακρίθηκαν:

  • Η Σύλια Φρονιμάκη με τρεις διακρίσεις στους τρεις αγώνες που συμμετείχε, μία 1η νίκη (χρυσό) και δύο 2ες θέσεις (αργυρά),
  • Ο Παναγιώτης Νανούσης με δύο διακρίσεις στους τέσσερις αγώνες που συμμετείχε, μία 1η νίκη (χρυσό) και μία 2η νίκη (αργυρό). Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Παναγιώτης Νανούσης αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας Αναρρίχησης στην κατηγορία ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ για τις επιδόσεις της προηγούμενης χρονιάς.
  • Ο Γεωργάτος Κωνσταντίνος, νέος και ανερχόμενος αθλητής κατάφερε στις δύο συμμετοχές του να κατακτήσει 3η θέση (χάλκινο) στον ένα αγώνα και ικανοποιητική θέση στο δεύτερο αγώνα που συμμετείχε.

Οι υπόλοιποι αθλητές μας που κατέβηκαν σε αγώνες: Άρτεμις Πεφάνη, Κατερίνα Βαγενά, Καλλιόπη Κοκκολάκη, Σοφία Τσολακίδη και Παναγιώτης Γκουτζαμάνης βελτίωσαν την αγωνιστική τους κατάρτιση και απέκτησαν αγωνιστική εμπειρία, εφόδια που διαγράφουν ελπίδες στο αγωνιστικό τους μέλλον.

Στην τοξοβολία: Οι προπονούμενοι αυξήθηκαν σημαντικά παρά τις δυσκολίες από την ανακαίνιση του σταθερού αθλητικού χώρου «ΘΕΑ» στη Χασιά και την αναστάτωση των προπονήσεών τους. Κάθε εμπόδιο όμως σε καλό γιατί η προετοιμασία του χώρου από τον Δήμο Φυλής, προχωρά με γοργούς ρυθμούς και σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να γίνονται οι προπονήσεις μας σε ένα πολιτισμένο, ανακαινισμένο και σύγχρονο χώρο. Όλο αυτόν τον καιρό συνέχισαν τις προπονήσει στο Κλειστό Γυμναστήριο της Δροσούπολης. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν η συμμετοχή δύο αθλητών μας σε δύο από τους ελάχιστους αγώνες στην Κάρυστο και στο ΟΑΚΑ που οργάνωσε το 2021 η Ε.Ο.Τ. ο Γιώργος Τζοβάρας και η Μαρία Τσάλα. Σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική κατάρτιση των αθλητών μας έπαιξε και ο φιλικός διασυλλογικός αγώνας που οργάνωσε ο Σύλλογός μας και ο Τοξευτικός Όμιλος Περιστερίου «Σπάρτακος».

Ευχόμαστε σε όλους, το 2022 να είναι μια καλύτερη αθλητική χρονιά για το Σύλλογό μας και να επιτρέψει στους αθλητές μας πολλές προπονήσεις και διακρίσεις σε αγώνες!!