Μετά τις περσυνές καταστροφικές πυρκαγιές, όλοι φέτος πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαφυλάξουμε  ότι πράσινο απέμεινε από την Πάρνηθά μας.

Ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής σας προσκαλεί να ευαισθητοποιηθείτε μαζί μας και να βοηθήσετε στις εθελοντικές πυροφυλάξεις της από το πυροφυλάκειο του Βουνού Φυλής. Καθημερινά, από 20.00-24:00 περίπου, οι εθελοντές ανά δύο άτομα (ένας έμπειρος κι ένας νέος εθελοντής) ανά βάρδια, φτάνουν με δικό τους όχημα στη Φυλή, παραλαμβάνουν το τζιπ του συλλόγου και πηγαίνουν με αυτό έξω από τον πύργο του πυροφυλακείου στο βουνό Φυλής 900μ. υψόμετρο. Από τη τζαμαρία του, με θέα από την Καράβολα ως τα Δερβενοχώρια κι από τον Προφήτη Ηλία μέχρι την κορυφή Δαφνά, με απλή παρατήρηση με κιάλια μπορούν να προλάβουν κάθε απειλητική σπίθα που μπορεί να βλάψει το βουνό μας.

Ένα βράδυ στο πυροφυλάκειο του βουνού Φυλής είναι ένα κερδισμένο απόγευμα. Λίγες ώρες πολύ χρήσιμες για τον πνεύμονα της Αθήνας, για την ανάσα της!

Παράλληλα ο Σύλλογός μας έχει θεσπίσει επιβραβεύσεις με δωρεάν συμμετοχές στις εξορμήσεις του, για έξι εθελοντές με τις περισσότερες βάρδιες ανά αντιπυρική περίοδο, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα αυτής της δραστηριότητας.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας απαντώντας στο μέηλ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή/και καλώντας στο 6980805201 για να επιλέξετε βάρδια προσαρμοσμένη στους ελεύθερους χρόνους σας!

Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ!!

Από το Διοικητικό Συμβούλιο