Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Πάρνηθα. Μπάφι - Πύργος Λοιμικού. Μόλα. Παρουσίαση φωτογραφιών από την Αιθιοπία. Οδηγίες χρήσης GPS. Μουσική βραδιά.
 
8-9/4
Πάρνηθα. Μπάφι - Πύργος Λοιμικού. Μόλα. Παρουσίαση φωτογραφιών από το ορειβατικό ταξίδι στην Αιθιοπία. Μουσική βραδιά.  Οδηγίες χρήσης GPS. 
 
*Η εύκολη πορεία προτείνεται για αρχαρίους
Σάββατο: Συνάντηση 16:30 στο πάρκινγκ του τελεφερίκ και χρήση του τελεφερίκ για ανάβαση στην Πάρνηθα. Πεζοπορία από μονοπάτι μέχρι το καταφύγιο Μπάφι όπου η διανυκτέρευση. Παρουσίαση από τον Τάσο Αλεξανδρόπουλο των βασικών οδηγιών χρήσης του προγράμματος toponavigator (η εφαρμογή ουσιαστικά αποτελεί μονοπώλιο για την Ελλάδα) τις ρυθμίσεις και την χρήση της συσκευής GPS καθώς και την χρήση GPS με toponavigator σε κινητό τηλεφώνο με λειτουργικό Android. Μπορεί επίσης επιτόπου να σχεδιαστεί στον υπολογιστή η πορεία προς το Λοιμικό και να φορτωθεί στο GPS για να γίνει η πρακτική στο πεδίο την επόμερήσης GPS. Σύνολο παρουσίασης (χωρίς τις ερωτήσεις) περίπου 45' - 60'. Θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις. 
Στις 20:30, παρουσίαση φωτογραφιών από τη διάσχιση της οροσειράς Ras Dashen (4.550μ.) της Αιθιοπίας από  μέλη του Συλλόγου. Μουσική βραδιά. 
 
Κυριακή: Αναχώρηση στις 08:30 το πρωί από το καταφύγιο για:  Δύσκολη πορεία: Από ελατοσκέπαστο μονοπάτι προς Άγιο Γεώργιο και μέσω Λυκοποριάς στη Μόλα (Άγιος Πέτρος). Στη συνέχεια πεζοπορία μέχρι το Λοιμικό. Επίσκεψη στην αρχαία φρυκτώρια του Λοιμικού, πύργος που σώζεται ως τις μέρες μας.  Επιστροφή ως τη Μόλα και από άλλο μονοπάτι κατάληξη στο τελεφερίκ για την κατάβαση. Πρακτική εφαρμογή χρήσης GPS.  Ω.Π.: 7.30, Υ.Δ.: 150, Β.Δ.: 2
Εύκολη πορεία: Αναχώρηση από το καταφύγιο Μπάφι στις 09:00 το πρωί για Μόλα – Αγ.Πέτρος και επιστροφή μέσω καταφυγίου κατάληξη στο τελεφερίκ για την κατάβαση Ω.Π.: 4, Υ.Δ.: 50, Β.Δ.: 1  
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο του Συλλόγου, με κατάθεση στην τράπεζα του αντιτίμου του καταφυγίου. 
 
Συντονίστρια εύκολης πορείας: Λούση Κωνσταντινίδου-Σπύρου 
Συντονιστής δύσκολης πορείας: Γιάννης Κοντόπουλος