Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Κορινθία: Canyoning στα φαράγγια Αγίου Λουκά ή Καλλιθέας (εναλλακτικά Φόνισσας) σε συνεργασία με την εταιρεία HELLASCANYON.
 

11/6

Κορινθία: Canyoning στα φαράγγια Αγίου Λουκά ή Καλλιθέας (εναλλακτικά Φόνισσας) σε συνεργασία με την εταιρεία HELLASCANYON.

Αναχώρηση με πούλμαν 07:30 για της περιοχή του Ξυλόκαστρου Κορινθίας. Μετεπιβίβαση σε αγροτικά αυτοκίνητα για την προσέγγιση της εισόδου  και εξόδου των φαραγγιών με μικρή οικονομική επιβάρυνση από 3έως5€/άτομο ανάλογα το πλήθος των ατόμων.

Για αρχαρίους:  Φαράγγι Αγίου Λουκά (Επίπεδο δυσκολίας 2).   Το φαράγγια αποτελεί το άνω τμήμα του φαραγγιού της Καλλιθέας  και είναι μια πολύ ευχάριστη διαδρομή κατάλληλη για όσους θέλουν να γνωρίσουν το canyoning. Τα χαρακτηριστικά του είναι οι βουτιές, οι τσουλήθρες και οι 5 καταβάσεις όμορφων καταρρακτών μέχρι 7 μέτρα ύψος. Η μισή διαδρομή περνάει από στενά περάσματα, ιδιαιτέρου κάλους και η ποσότητα του νερού είναι ικανοποιητική για την εξοικείωση με το canyoning. Βουτιές και τσουλήθρες που έχει η διαδρομή είναι προαιρετικές. Δυνατότητα εξόδου κατά την διάρκεια της διαδρομής.

Προϋποθέσεις :   Κανονική φυσική και ψυχική κατάσταση ,   Κανονικό σωματικό βάρος ,  Άνεση στην κολύμβηση και στα ύψη,  Να μην έχει προηγηθεί χρήση αλκοόλ και ουσιών, Οι ανήλικοι να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

Διάρκεια:  Προετοιμασίας-εκπαίδευσης 1 ώρα, κατάβασης φαραγγιού 2-3 ώρες, πεζοπορίας 40΄
Ειδική τιμή για γκρουπ
Συντονιστής: Δημήτρης Πετράκης

Για γνώστες canyoning: Φαράγγι Καλλιθέας (Επίπεδο δυσκολίας 3 – Sport).

Το φαράγγι της Καλλιθέας είναι μια εντυπωσιακή διαδρομή, με ιδανική ποσότητα νερού. Οι συνεχόμενοι καταρράκτες από 3 έως 20 μέτρα, κάνουν το φαράγγι  ιδιαίτερο και πολύ ενδιαφέρον. Βουτιές, τσουλήθρες και καταβάσεις των 20 καταρρακτών, είναι τα χαρακτηριστικά του φαραγγιού. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής περνάει από στενά περάσματα, ιδιαιτέρου κάλους. Στη διαδρομή δεν υπάρχει δυνατότητα εξόδου.
Προϋποθέσεις:  Χρειάζεται  προηγούμενη εμπειρία στο canyoning έχοντας αποκτήσει την βασική  εξοικείωση και την ταχύτητα που απαιτείται για μια Sport διαδρομή,  Κανονική φυσική και ψυχική κατάσταση ,Κανονικό σωματικό βάρος,  Άνεση στην κολύμβηση και στα ύψη ,  Ύπαρξη επαφής με τη φύση και τον αθλητισμό , Να μην έχει προηγηθεί χρήση αλκοόλ και ουσιών 

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα

Διάρκεια:  προετοιμασίας-εκπαίδευσης 30’,  κατάβασης φαραγγιού 4 ώρες , πεζοπορίας 30΄
Ειδική τιμή για γκρουπ
Συντονίστρια: Αλέκα Τσερεμέγκλη

__________________________________________________

Εξοπλισμός που θα πρέπει  να έχουν μαζί τους οι συμμετέχοντεςΈνα δεύτερο ζευγάρι υποδήματα για το περπάτημα στο νερό (πεζοπορικά ή αθλητικά), μαγιό, μπλουζάκι, ένα πλαστικό μπουκάλι  με πόσιμο νερό, μια πετσέτα.
Εξοπλισμός που παρέχεται από τη την εταιρεία Hellas CanyonΣτους συμμετέχοντες παρέχεται πλήρης εξοπλισμός διάσχισης φαραγγιών που περιλαμβάνει: (κράνος, πλήρης στολή νεοπρέν 5mm, ζώνη ασφαλείας, σακίδιο για canyoning, στεγανό δοχείο).

_________________________________________________

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που η ποσότητα των νερών είναι αυξημένη λόγω καιρικών φαινομένων, με κριτήρια την ασφάλεια των συμμετεχόντων, η δραστηριότητα θα γίνει στο φαράγγι της Φόνισσας και για τις δύο ομάδες

Στους συμμετέχοντες θα υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη έναντι ατυχήματος.

Μετά το τέλος των δραστηριοτήτων,  μεταφορά με αγροτικό αμάξι και στη συνέχεια με το πούλμαν στην παραλία Κάτω Λουτρό για ξεκούραση, κολύμπι και φαγητό σε ταβερνάκι.