Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Γεωργία. Καύκασος: Καζμπέκ (5.047 μ.). Πεζοπορίες.
 

ΓΕΩΡΓΙΑ: 19-28 Αυγούστου 2017

Καύκασος. Ανάβαση στην κορυφή Καζμπέκ (5.047μ.). Πεζοπορίες σε εθνικούς δρυμούς. Οδοιπορικό ανάμεσα σε ιστορικά και λαογραφικά μνημεία της Γεωργίας, αρχαίες εκκλησιές, την υπόσκαφη πολιτεία Vartzia, φιλόξενα χωριά, κάστρα και καστροπολιτείες, μουσεία κλπ.

Το ταξίδι οργανώνεται από εξειδικευμένο ταξιδιωτικό γραφείο

Η ενημερωτική συνάντηση για τον εξοπλισμό και τις λεπτομέρειες του ταξιδιού θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Συλλόγου στη Χασιά την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 στις 19:30 το απόγευμα.  

 

1η ημέρα19/8:

Συνάντηση στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» στις 18/8 ώρα 22:30 το βράδυ.  Αναχώρηση αεροπορικώς για την Τυφλίδα στις 19/8 με την πτήση των 00:25.

Ομάδα Δύσκολων Πορειών (Ο.Δ.Π.) :  Αναχώρηση οδικώς για Gudauri  (2.196 μ.) διάσημο θέρετρο σκί . Μικρές πεζοπορίες σε μεγαλύτερο υψόμετρο για εγκλιματισμό. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο (Διατροφή: πρωινό, γεύμα, δείπνο).

Ομάδα Εύκολων Πορειών (Ο.Ε.Π.) : Αναχώρηση οδικώς για το μικρό χωριό Mutso  ένα από τα πρώην οχυρά της ιστορικής γεωργιανής επαρχίας Khevsureti  και βρίσκεται στη δεξιά όχθη του ποταμού Andakistskali. Έναρξη πεζοπορίας για το ιστορικό  χωριó  Shatili, ένα σύμπλεγμα από  30 μεσαιωνικές οχυρωμένες πέτρινες κατοικίες και πύργους   χτισμένες από τον 7ο  έως 13ο αιώνα σε κάθετα βράχια πάνω από το φαράγγι   Mutso-Ardoti . Διατηρητέο γεωργιανό μνημείο από το 2004 (Ω.Π.: 3-4). Διανυκτέρευση σε ξενώνες ή  σκηνές. (Διατροφή: πρωινό, γεύμα, δείπνο).

2η ημέρα 20/8:

Ο.Δ.Π. :  Μεταφορά οδικώς στο μοναστήρι Sameba  (2.200μ.) απ’ όπου αρχίζει  η πεζοπορία μέχρι το Base camp (3.650μ.). Μετά τις 4-5 ώρες πορείας η πορεία συνεχίζεται πάνω στον  παγετώνα Gergeti , ένα εντυπωσιακό παγωμένο «ποτάμι» μέχρι τη θέση του παλιού μετεωρολογικού σταθμού   Ω.Π.: 8-9, Υ.Δ.: 1.450, Β.Δ.: 3+ . Διανυκτέρευση σε  σκηνές. (Διατροφή: πρωινό, γεύμα, δείπνο).

 Ο.Ε.Π.: Μεταφορά στην Roshka (1.298μ.)  όπου ξεκινά η πεζοπορία προς  τις αλπικές  λίμνες Abdelauri  με τους τρείς  διαφορετικούς χρωματισμούς, πράσινη,  γαλάζια  και λευκή   (2.200μ.) Ω.Π.:  4-5 , Υ.Δ.:  902,  Β.Δ.: 1+ .Διανυκτέρευση σε  σκηνές. (Διατροφή: πρωινό, γεύμα, δείπνο).

3η ημέρα  21/8:

Ο.Δ.Π. :  Ημέρα εγκλιματισμού. Πεζοπορία από τα 3.650μ. ως τα 4.000μ. και επιστροφή στην κατασκήνωση βάσης  Ω.Π.:  2-3.Διανυκτέρευση σε  σκηνές. (Διατροφή: πρωινό, γεύμα, δείπνο).

Ο.Ε.Π. : Πεζοπορία διασχίζοντας τα υψίπεδα του εθνικού δρυμού  Kazbegi  από τις  λίμνες Abdelauri  (2.200μ.),  διαμέσου του  περάσματος  Chaukhi (3.431 μ.)  με την υπέροχη θέα  στις επτά απότομες κορυφές της οροσειράς (3.431 μ.),  προς το  to χωριό Juta (2.300μ.)  Ω.Π.: 7-8, Υ.Δ.:  1200, Β.Δ.: 2. Διανυκτέρευση σε  οργανωμένο ορεινό camping σε σκηνές. (Διατροφή: πρωινό, γεύμα σε πακέτο, δείπνο).

4η ημέρα 22/8:

Ο.Δ.Π. :  Ημέρα κορυφής.  Η έναρξη της ανάβασης 02:00 π.μ. από το Base camp (3.650 μ.) προς το οροπέδιο  (4.500μ.) τραβερσάροντας στον παγετώνα  για περίπου 4 ώρες.  Από  το οροπέδιο συνεχίζει προς  Saddle (4.900μ.) με κλίση   30o,  και  από Saddle  προς την κορυφή  5.047 μ. με κλίση  40o-45o    και την χρήση πιολέ και σταθερών σχοινιών. Επιστροφή στο Base camp όπου η διανυκτέρευση σε σκηνές  Ω.Π.: 10-12, Υ.Δ.: 1397 Β.Δ.: συνθήκες μεγάλου υψομέτρου.   Κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της διαδρομής η πορεία περνά από crevasse  και η ομάδα θα κινείται σε σχοινοσυντροφιά. (Διατροφή: πρωινό, γεύμα σε πακέτο, δείπνο).

Ο.Ε.Π. : Μικρή πεζοπορία από το camping μέχρι το χωριό Juta και αναχώρηση οδικώς για τη μικρή πόλη Stephantsminda (1.740μ.) ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια του Καυκάσου και τις εντυπωσιακές κορυφές που την περιτριγυρίζουν.  Μικρή πεζοπορία  μέχρι τον καταρράκτη Vil Gveleti. Διανυκτέρευση σε ξενώνες. (Διατροφή: πρωινό, γεύμα, δείπνο)

5η ημέρα 23/8:

Ο.Δ.Π. :  Ημέρα για δεύτερη προσπάθεια ανάβασης στην κορυφή σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες της προηγούμενης ημέρας δεν το επιτρέψουν. Διαφορετικά θα γίνει προσαρμογή του προγράμματος σε σχέση με το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας. (Διατροφή: πρωινό, γεύμα, δείπνο)

Ο.Ε.Π. : Πεζοπορία  από Stephantsminda (1.740 μ.)   προς το Sabertse camp (3.050 μ.)  Ω.Π.: 5-6, Υ.Δ.: 1.310, Β.Δ.: 2 Επίσκεψη στο μοναστήρι   Sameba κατά την διάρκεια της διαδρομής. Διανυκτέρευση σε  σκηνές. (Διατροφή: πρωινό, γεύμα, δείπνο)

6η ημέρα 24/8:

Ο.Δ.Π. :  Κατάβαση  στο μοναστήρι  Sameba (2.200μ.)   Ω.Π.: 4-5 και αναχώρηση οδικώς για το χωριό Stephantsminda όπου η διανυκτέρευση σε ξενώνες. Εναλλακτικά σε περίπτωση που   η ανάβαση στην κορυφή πραγματοποιηθεί  την πρώτη ημέρα και  η ομάδα έχει ήδη επιστρέψει  στην Stephantsminda επίσκεψη πεζοπορώντας στον καταρράκτη Vil Gveleti. (Διατροφή: πρωινό, γεύμα, δείπνο)

Ο.Ε.Π. : Πεζοπορία  από το  Sabertse camp προς τον παγετώνα Gergety (3400 μ.) και επιστροφή στην  Stephantsminda όπου η διανυκτέρευση σε ξενώνες. (Διατροφή: πρωινό, γεύμα, δείπνο)

7η ημέρα 25/8:

Αναχώρηση και των 2 ομάδων οδικώς για Τυφλίδα.  Κατά την διαδρομή επίσκεψη στο φρούριο Ananuri , στην παλαιά πρωτεύουσα της Γεωργίας Mtskheta μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και στο μοναστήρι  Jvari (6ος αιώνας). Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Τυφλίδα. (Διατροφή: πρωινό, δείπνο)

8η ημέρα 26/8:

Αναχώρηση οδικώς για τη Vardzia, την υπόσκαφη πολιτεία της Νότιας Γεωργίας στις πλαγιές του όρους Ερουσέτε. Δημιουργήθηκε τον 12ο αιώνα, περιλαμβάνει την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, είναι χτισμένη σε πολλά επίπεδα και είναι ανακηρυγμένο μνημείο πολιτιστικής κληρονομίας της UNESCO.  Κατά την διάρκεια της διαδρομής επίσκεψη στα φρούρια Rabat και  Khertvisi,  το παλαιότερο της Γεωργίας  κατασκευασμένο αρχικά τον 2ο αιώνα π.Χ. και σύμφωνα με τον μύθο κατακτήθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο. Στη συνέχεια κατάληξη στον εθνικό δρυμό Borjomi  όπου και η διανυκτέρευση σε ξενώνες στην ομώνυμη πόλη γνωστή και για το μεταλλικό νερό της. (Διατροφή: πρωινό, γεύμα, δείπνο)

9η ημέρα 27/8:

Αναχώρηση για Τυφλίδα με ενδιάμεση προαιρετική στάση στο  Gori  γενέτειρας του Στάλιν  με επίσκεψη  στο μουσείο του. Απογευματινός περίπατος-ξενάγηση στην παλαιά πόλη της Τυφλίδας. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. (Διατροφή: πρωινό, δείπνο)

10η ημέρα 28/8:

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση με την πτήση των 05:15. Άφιξη  στην Αθήνα στις 07:20 το πρωί.

Περιλαμβάνονται στην τιμή:

Ασφάλεια ζωής έναντι ατυχήματος

Πρωινά, γεύματα και δείπνα όπου αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Μεταφορά από και προς το διεθνές αεροδρόμιο της Τιφλίδας

- Όλες οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος

- ‘Όλες οι μεταφορές του κατασκηνωτικού εξοπλισμού και του ομαδικού εξοπλισμού (ομάδες Α’ και Β’)

- Όλες οι μεταφορές του ατομικού-προσωπικού εξοπλισμού (Ομάδα Β’)

- 1 νύχτα στο ξενοδοχείο στο Gudauri (2 άτομα ανά δωμάτιο) (Ομάδα Α’ )

- 4 διανυκτερεύσεις στο Base camp σε σκηνές (2 άτομα ανά σκηνή) (Ομάδα Α’ )

- 1 διανυκτέρευση σε ξενώνα στη Στεφανσνίντα (2 άτομα ανά δωμάτιο) (Ομάδα Α’ )

- 2 διανυκτερεύσεις σε ξενώνα στη Στεφανσνίντα (2 άτομα ανά δωμάτιο) (Ομάδα Β’ )

- 1 διανυκτέρευση σε ξενώνα στο Borjomi (2 άτομα ανά δωμάτιο) (Ομάδες Α’ και Β΄)

- 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην Τιφλίδα (2 άτομα ανά δωμάτιο) (Ομάδες Α’ και Β΄)

- 1 διανυκτέρευση σε ξενώνα στο Shatili (Ομάδα Β’)

- 1 νύχτα στις λίμνες Abdelauri σε σκηνές (2 άτομα ανά σκηνή) (Ομάδα Β’)

- 1 διανυκτέρευση στο camping Zeta σε σκηνές (2 άτομα ανά σκηνή) (Ομάδα Β’)

- 1 νύχτα σε σκηνές στο Camp Sabertse στα 3050μ (2 άτομα ανά σκηνή) (Ομάδα Β’)

- 1 διανυκτέρευση σε ξενώνα στο Borjomi (2 άτομα ανά δωμάτιο) (Ομάδες Α’ και Β΄)

- Οδηγός για το Mount Kazbek (Αναλογία: 1 οδηγός ανά 5 άτομα) (ΟΜΑΔΑ Α’ )

- Οδηγός για την πεζοπορία (Ομάδα Β’)

- Οδηγός για πολιτιστική περιήγηση (Ομάδες Α’ και Β΄)

- Εισιτήρια για το μουσείο του Στάλιν, το Rabati και τη Vardzia (Ομάδες Α’ και Β΄)

Σημείωση για την ομάδα Α: Σε περίπτωση που δεν επιχειρηθεί ανάβαση την εφεδρική ημέρα, το επιπλέον κόστος  για μια ακόμη νύχτα στη Στεφαντίσιντα θα είναι επιπλέον 25 Ευρώ ανά άτομο

O απαιτούμενος εξοπλισμός για την ορειβατική και πεζοπορική ομάδα θα αναρτηθεί σύντομα  στην ιστοσελίδα.

Δεν περιλαμβάνεται στην τιμή

Ομάδα Α : η μεταφορά του προσωπικού ατομικού εξοπλισμού στο Base camp (3.650μ.) έχει πρόσθετο κόστος 95 ευρώ για το ανέβασμα και 95 ευρώ για κατέβασμά της με άλογο. Το κάθε άλογο μπορεί να μεταφέρει 60-70 κιλά. 

Πριν το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με τον Γιώργο Βουτυρόπουλο (θα ανακοινωθεί σύντομα η ημερομηνία)

Πτήσεις:

1 A3 982Y 19AUG 6 ATHTBS  00:25  0415  /DCA3 /E            

2 A3 983Y 28AUG 1 TBSATH  05:15  0720  /DCA3 /E

Μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος αποσκευής: 23 κιλά

ΠΡΟΣΟΧΗ: στην τιμή περιλαμβάνεται και το αεροπορικό εισιτήριο με κατάθεση προκαταβολής: 260 ευρώ  + 64,29€  φόροι αεροδρομίων = 324,29

Συντονιστής  Ο.Δ.Π.:  Γιώργος Βουτυρόπουλος  

Συντονιστής Ο.Ε.Π.: Δρόσος Τραπεζάρης