Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Μαυροβούνιο. Εθνικό πάρκο Durmitor: Πεζοπορικός γύρος των λιμνών. Ανάβαση στην κορυφή Babotov kuk (2.522μ.) και διάσχιση. Σκι. Πεζοπορίες στο Εθνικό πάρκο Lovcen. Μπούντβα, Κοτόρ και Ντουμπρόβνικ (Κροατία). Αργυρόκαστρο (Αλβανία).
 

28/12/17 – 3/1/18

Μαυροβούνιο. Εθνικό πάρκο Durmitor: Πεζοπορικός γύρος των λιμνών. Ανάβαση στην κορυφή Babotov kuk (2.522μ.) και διάσχιση.  Σκι.  Δαλματικές ακτές: Μπούντβα, Ντουμπρόβνικ (Κροατία) και πεζοπορία προς το Κοτόρ. Αργυρόκαστρο (Αλβανία).

Το ταξίδι οργανώνεται από ταξιδιωτικό γραφείο / To ταξιδιωτικό πρακτορείο δίνει ειδική τιμή για παιδιά από 4-12 ετών / Για το ταξίδι αρκεί η αστυνομική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες. 

*Οι εύκολες πορείες προτείνονται για αρχαρίους 

(Σημαντικό: στο πρόγραμμα της 5ης και 6ης ημέρας υπάρχουν αλλαγές από το αρχικά δημοσιευμένο πρόγραμμα στο περιοδικό ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ). 

Κρατήσεις έως 30/11/2017

 1η ημέρα 28/12/17: Αναχώρηση από την Αθήνα 17:00 για τα Ιωάννινα και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο για τη διανυκτέρευση.

2η ημέρα 29/12/17:  ΙωάννιναΚολασίν (Μαυροβούνιο)

Mετά το πρωινό αναχώρηση για το Μαυροβούνιο μέσω Αλβανίας με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στο Κολασίν το απόγευμα, ταχτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και συνάντηση με τους οδηγούς βουνού.

 3η ημέρα 30/12/17: ΚολασίνΕθνικό πάρκο Ντούρμιτορ

Αφύπνιση στις 04:00, πρωινό σε πακέτο και αναχώρηση με το  λεωφορείο για το Ζαμπλακ και το Εθνικό πάρκο Ντούρμιτορ. Πεζοπορία 30 περίπου μέχρι τη Μαύρη Λίμνη, ένα από τα ομορφότερα σημεία του πάρκου, όπου αρχίζουν τα μονοπάτια της ορειβατικής και πεζοπορικής ομάδας. .

 A) Ομάδα Δύσκολης πορείας (Ο.Δ.Π.): Ανάβαση στην κορυφή Babotov Kuk (2.522μ.), διάσχιση.

Πεζοπορία προς την κορυφή: Μαύρη Λίμνη (1.416μ.) - Lokvice - Valoviti Do – κορυφή Bobotov Kuk (2.522μ.) - Velika Privija - Zeleni Vir - Sedlo pass (1.907μ.) (διάσχιση) Ω.Π.: 8-9, Υ.Δ.: +1106΄-615, Β.Δ.: 5+. Από το Sedlo pass μεταφορά με 4Χ4 οχήματα ή ταξί στο Ζαμπλάκ (12χλμ.χωματόδρομος με επιπλέον χρέωση), εφόσον ολοκληρωθεί η διάσχιση.

 B) Ομάδα Εύκολης πορείας (Ο.Ε.Π.): Μικρός γύρος των λιμνών του Ντούρμιτορ, διάσχιση.

Ανηφορική πεζοπορία: Μαύρη Λίμνη (1.416μ.) - Crno Jezero (1.416μ.) - Jaksica Mlin (1.514μ.) - Bosaca village - Jatare - Strmena Strana - Jablan Bara - Crvena Greda (2.175μ.).

Κατάβαση: Crvena Greda (2.175μ.) - Katava Novosela - Alisnica Valley (1.940μ.) - Crapulj Poljana (1.716μ.) - Jaksica Mlin (1.514μ.)  - Crno Jezero (1.416μ.). Ω.Π.: 6-6.30, Υ.Δ.: +760 – 760, Β.Δ.: 1. Στο τέλος της πορείας η ομάδα θα συνεχίσει οδικώς για το Ζαμπλάκ όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος μέχρι την επιστροφή της Ο.Δ.Π.

*) Τα ωράρια  και οι διάρκειες των διαδρομών μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

**) Σε περίπτωση φρέσκου χιονιού ή κακοκαιρίας το πρόγραμμα θα τροποποιηθεί και εναλλακτικά θα πραγματοποιηθεί ανάβαση σε χαμηλότερου ύψους κορυφές ή στο εθνικό πάρκο Biogradska Gora (κοντά στο Κολασίν), σε συνεννόηση με τους οδηγούς βουνού. .

***) Υπάρχει η δυνατότητα για σκι στα χιονοδρομικά κέντρα στο Ζαμπλάκ ή στο Biogradska Gora, αντί για πεζοπορία.

Επιστροφή όλων στο Κολασίν για δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα 31/12/17: ΚολασίνΠοντγόριτσα  – Σετίνιε Μπούντβα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου την Πονγκόριτσα (περίπου 2 ώρες οδικώς). Πανοραμική περιήγηση της πόλης και ελεύθερος χρόνος στο κέντρο. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Σετίνιε (περίπου 1 ώρα οδικώς). Το Σετίνιε ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου και διαθέτει όμορφα ιστορικά κτίρια όπως το Βασιλικό παλάτι (τώρα μουσείο) και το μεσαιωνικό μοναστήρι της Παναγίας. Άφιξη το απόγευμα στην Μπούντβα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και περίπατος στο παλιό ιστορικό κέντρο με τα γραφικά μεσαιωνικά πέτρινα σπίτια. Προαιρετική συμμετοχή στο γλέντι στην πλατεία με γνωστούς τραγουδιστές. Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν σε  κάποιο από τα νυχτερινά κέντρα της πόλης..

5η ημέρα: 01/01/18: ΜπούντβαΝτουμπρόβνικ (μία ολόκληρη ημέρα) (Κροατία) 

Μετά το πρωινό αναχώρηση  για το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας όπου περιήγηση της παλιάς μεσαιωνικής πόλης η οποία υπήρξε στο παρελθόν μία από τις μεγάλες παγκόσμιες ναυτικές εμπορικές δυνάμεις. Σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα και πόλη-μουσείο του κόσμου. Περίπατος στην κεντρική οδό Stradun, στα γραφικά στενά σοκάκια και μικρές πλατείες με ιστορικά μνημεία όπως το πιο παλιό ευρωπαϊκό φαρμακείο του XV αιώνα, τη φοντάνα  Onofrio, την εκκλησία του Αγίου Βλάσιου, τα παλάτια Rector και Sponza, το παλιό λιμάνι Arsenal, τον καθεδρικό ναό το άγαλμα του Orlandou, το ναυτικό μουσείο κλπ.  Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για τη Μπούντβα για τη διανυκτέρευση.

6η ημέρα: 02/01/18: Μπούντβαπεζοπορία στο Κοτόρ – Αργυρόκαστρο (Αλβανία)           

Μετά το πρωινό αναχώρηση οδικώς για το NevjesteJadrana (950μ.). Πεζοπορία από δασωμένη διαδρομή στην αρχή και μετά από καλοδιατηρημένο παλιό μονοπάτι με συνεχή και απεριόριστη θέα στο φιόρδ Boka Kotorska απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας από παρακαπτήριο μονοπάτι, επίσκεψη στο Κάστρο του Κοτόρ και από τον παλιό μεσαιωνικό δρόμο, κατάληξη στην παλιά πόλη, το ιστορικό Κοτόρ Ω.Π.: 4, Υ.Δ.: -950, Β.Δ.: 1+.   Περιήγηση του ιστορικού κέντρου που ιδρύθηκε από αρχαίους Έλληνες τον 7ο αι. και στη συνέχεια με το πέρασμα των αιώνων έγινε ένα σημαντικό κομβικό κέντρο στον μυχό του κόλπου του  Boka Kotorska. Σήμερα είναι μέρος της δεύτερης ιστορικής κληρονομιάς της UNECSO και διαθέτει πολλά μεσαιωνικά πέτρινα κτίρια.  Στη συνέχεια αναχώρηση για το Αργυρόκαστρο (Αλβανία) όπου άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο για τη διανυκτέρευση.

7η ημέρα: 03/01/18: ΑργυρόκαστροΑθήνα       

Μετά το πρωινό περιήγηση στη γραφική πόλη με τα όμορφα πέτρινα κτίρια από την οθωμανική περίοδο. Στα αξιοθέατα περιλαμβάνονται το Λαογραφικό μουσείο, το μεσαιωνικό κάστρο και το μουσείο των Όπλων.  Το μεσημέρι αναχώρηση για την Αθήνα.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

- Κολασίν: διαμονή σε ξενοδοχείο 4* 2ΧΗΒ σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια με ημιδιατροφή.

- Μπούντβα: Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* 2ΧΒΒ σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια με πρωινό

- Αργυρόκαστρο και Ιωάννινα: Διαμονή σε ξενοδοχείο  3* 1ΧΒΒ σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.

- Συνοδεία από ελληνόφωνο ξεναγό του ταξιδιωτικού γραφείου στο Μαυροβούνιο και στην Αλβανία.

- Οδηγοί βουνού: Ένας οδηγός για την ορειβατική κι ένας οδηγός για την πεζοπορική ομάδα.  

- Τοπικοί φόροι.

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:

-  Επιβάρυνση μονόκλινου (η διαφορά είναι 90 ευρώ)

- Ορειβατική ομάδα: η μεταφορά με 4Χ4 οχήματα ή ταξί από το Sedlo pass στο Κολασίν.

-Το κόστος για τα lift για όσους κάνουν σκι

- ΟΙ είσοδοι στα εθνικά πάρκα, μουσεία και αξιοθέατα.

- Επίσημη αγγλόφωνη ξενάγηση στο Ντουμπρόβνικ

- Τις προαιρετικές μετακινήσεις και υπηρεσίες

- Ατομικός εξοπλισμός για το βουνό.

- Τα γεύματα και τα ποτά κλπ. που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα (και το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν)

- Ασφάλεια ζωής έναντι ατυχήματος (ομαδική)

Απαραίτητος εξοπλισμός (Ο.Δ.Π.) για την ανάβαση στο Babotov Kuk:

Αντιανεμικά, αδιάβροχα, ζεστά ρούχα και ορειβατικές μπότες, γάντια, σκούφος, κραμπόν, πιολέ, κράνος, μπωντριέ, καραμπίνερ, ιμάντες (2), μπατόν, γυαλιά ηλίου με υψηλή UV προστασία, μάσκα χιονιού κλπ. εξοπλισμός χειμερινού βουνού. .

Απαραίτητος εξοπλισμός  για τις πεζοπορίες στο Ντούρμιτορ & Λόβσεν :

Αδιάβροχο και αντιανεμικό, ζεστά ρούχα, ορειβατικές μπότες, γάντια, σκούφος,  μπατόν, γυαλιά ηλίου με υψηλή UV προστασία, και γενικά εξοπλισμός και προετοιμασία για χαμηλές θερμοκρασίες.

Ξενοδοχεία στο Μαυροβούνιο: 

  • 29/12/17 – 31/12/17: Kolasin, hotel FOUR POINTS BY SHERATON, 2 x HB
  • 31/12/17 – 02/01/18: Budva, hotel SKANATA, 2 x BB
Ξενοδοχείο στο Αργυρόκαστρο: 
  • 02/01/18 – 03/01/18: GIrokastro, hotel CAJUPI, 1 x BB

Περισσότερες πληροφορίες