Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Κνημίδα, κορυφή Ελάτη (940μ.). Οίτη, κορυφή Πυργάκι ( 1.750μ.). Αισθητικό δάσος Παύλιανης. Θερμά λουτρά Αφροδίτης ή Κουνιαβίτη. Γιόγκα με τη Λίλια Αγάθου. Κοινές πορείες και κοπή πίτας με τους «Προβομάστορες»
 

20-21/1

Κνημίδα, κορυφή Ελάτη (940μ.). Οίτη, κορυφή Πυργάκι ( 1.750μ.).  Αισθητικό δάσος Παύλιανης. Θερμά λουτρά Αφροδίτης ή Κουνιαβίτη. Γιόγκα με τη Λίλια Αγάθου. Κοινές πορείες και κοπή πίτας με τους «Προβομάστορες»

 *Οι εύκολες πορείες προτείνονται για αρχαρίους

Σάββατο: Αναχώρηση 07:00  για τα Καμένα Βούρλα όπου η διανυκτέρευση σε ξενώνες ή σε κατάλληλο χώρο με σκηνές. Δύσκολη πορεία: Πεζοπορία από το την άκρη της κωμόπολης, προς τις παρυφές του όρους Κνημίδα, στην αρχή από ρέμα, στη συνέχεια προς τη σπηλιά Μπιρμπίτση – Κλεφτόβρυση – Αγία Παρασκευή – κορυφή της Κνημίδας, Ελάτη (940μ.) με απεριόριστη θέα στον Μαλιακό κόλπο και κατάληξη στην Καρυά (800μ.) Ω.Π.: 6-6.30, Υ.Δ.: 930, Β.Δ.: 2 (9χλμ.). Εύκολη πορεία: μεταφορά οδικώς στην πηγή Κάλπινη (750μ.) και πεζοπορία στην κορυφογραμμή με υπέροχη θέα στον Μαλιακό κόλπο – Καρακόλιθο (750μ.) Τσερνόκι (900μ.)  και κατάληξη στην Καρυά (800μ.) (διάσχιση). Ω.Π.: 4-4.30, Υ.Δ.: 300, Β.Δ.: 1 (8χλμ.).

Χαλάρωση όλων στα υπαίθρια θερμά λουτρά της Αφροδίτης ή του Κουνιαβίτη και στη συνέχεια γιόγκα για όσους επιθυμούν με τη Λίλια Αγάθου σε χώρο του ξενώνα (απαιτείται στρωματάκι και άνετα ρούχα).

Το βράδυ κοπή από κοινού της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Συλλόγων Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής και  «Προβομάστορες» σε ταβέρνα της περιοχής με τις ετήσιες βραβεύσεις των ορειβατών, αθλητών και εθελοντών του Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής. Στα φλουριά της πίτας αντιστοιχεί ορειβατικός εξοπλισμός. Θα ακολουθήσει ορειβατικό γλέντι με την ευγενική συμμετοχή της λαϊκής κομπανίας των Προβομαστόρων και το κρασί θα είναι κερασμένο από τον Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής!

Κυριακή: Μεταφορά οδικώς στην Παύλιανη, χωριό χτισμένο στις δασωμένες πλαγιές της Οίτης (υψόμετρο 1.030), ανάμεσα στα έλατα, τις καρυδιές και τα κρύα νερά. Δύσκολη πορεία: Πεζοπορία, ακολουθώντας αρχικά τους δρόμους του χωριού, δασικό δρόμο και μονοπάτι σε ελατόδασος, μέχρι τα Πυρά Ηρακλέους (1.580μ.) με την εκπληκτική θέα στα Βαρδούσια, την Γκιώνα και την Οίτη. Κατόπιν, από την κορυφογραμμή Μακρυράχη η διαδρομή καταλήγει στην κορυφή Πυργάκι (1.750μ.). Συνεχίζεται με εύκολη σχετικά κατάβαση προς το αισθητικό πάρκο της Παύλιανης (κυκλική)  Ω.Π: 6-7, Υ.Δ.: 750, Β.Δ:1+

Εύκολη πορεία: Πεζοπορία από το «Cafe Μαντάμια» (950μ.) ακολουθώντας καλογραμμένο μονοπάτι προς τον «Θρόνο του Δία». Από εκεί η διαδρομή συνεχίζεται προς την κορυφή Μεσόραχος (1.260μ.) και τα Πολυβολεία όπου είχε γίνει η μάχη της Παύλιανης. Στην συνέχεια από κατηφορικό μονοπάτι στην αρχή και μετά από παραποτάμιο κατάληξη  στο αισθητικό Πάρκο της Παύλιανης Ω.Π.: 3-3.30,Υ.Δ.: 310, Β.Δ.: 1

Συντονιστές: Ζωγράφος Βαγγέλης, Αναστασίου Νίκος και μέλη του Δ.Σ. του Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής