Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Γρεβενά: Βασιλίτσα (2.248μ.). Ηπειρώτικα γεφύρια Πορτίτσας, Λιάτιστας και Κατσόγιαννη στο Βενέτικο ποταμό. Σπήλαιο – Τρίκωμο (διάσχιση). Καταρράκτες Τσούργιακα. Απόκριες με “Ανακατωσάρια” στα Γρεβενά. Καθαρή Δευτέρα με κούλουμα στην παραδοσιακή Σιάτιστα
 

17-19/2

Γρεβενά:  Βασιλίτσα (2.248μ.). Ηπειρώτικα γεφύρια  Πορτίτσας, Λιάτιστας και Κατσόγιαννη στο Βενέτικο ποταμό. Σπήλαιο – Τρίκωμο (διάσχιση). Καταρράκτες Τσούργιακα. Απόκριες με “Ανακατωσάρια” στα Γρεβενά. Καθαρή Δευτέρα με κούλουμα στην παραδοσιακή Σιάτιστα. 

*Η εύκολη πορεία προτείνεται για αρχαρίους

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για Γρεβενά.  Ελεύθερος χρόνος και συμμετοχή στα “Aνακατωσάρια” αποκριάτικα έθιμα των Γρεβενών. Μεταφορά με το πούλμαν στο χωριό Ζιάκας όπου θα γίνουν όλες οι διανυκτερεύσεις σε ξενώνες ή σκηνές.

Κυριακή: Δύσκολη πορεία: Ανάβαση στην κορυφή της Βασιλίτσας από την βάση του χιονοδρομικού(1.770μ.) και  διάσχιση της Βασιλίτσας και κατάβαση στο χωριό Αβδέλλα (1.265μ.) Γρεβενών. Ω.Π.:  7-8, Υ.Δ.: +480 -984 Β.Δ.: 5. Θα υπάρξει η δυνατότητα επιστροφής από τα ίδια στο Χιονοδρομικό αν η ποιότητα του χιονού δεν είναι ευνοϊκή ή για όσους δεν επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τη μεγάλη διάσχιση (Ω.Π.: 3) Απαραίτητος εξοπλισμός χειμερινού βουνού. Εύκολη πορεία: Κατάβαση από το χωριό Σπήλαιο(960μ.) ως το πανέμορφο γεφύρι της Πορτίτσας(650μ.), στο ομώνυμο φαράγγι του ποταμού Βενέτικου. Στην συνέχεια   πεζοπορία μέχρι το χωριό Τρίκωμο (διάσχιση). Ω.Π.: 4, Υ.Δ.:  -300, +150,  Β.Δ.: 1 Επίσκεψη στα πέτρινα γεφύρια Λιάτιστας και Κατσόγιαννη. Το Απόγευμα μετάβαση στα Γρεβενά για συμμετοχή στα παραδοσιακά «Ανακατωσάρια» και στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Καθαρή Δευτέρα: Μικρή στάση στο φαράγγι ανάμεσα στην Αλατόπετρα και Αετιά όπου ο εντυπωσιακός καταρράκτης του Τσούργιακα και στη συνέχεια παραδοσιακά κούλουμα στη Σιάτιστα.  

Συντονιστής δύσκολης πορείας: Θανάσης Τριάντης

Συντονιστής εύκολης πορείας: Γιάννης Κοντόπουλος