Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Κυκλάδες: Σαντορίνη - Θηρασιά
 

23-25/3

Κυκλάδες: Σαντορίνη  - Θηρασιά

*Οι πορείες προτείνονται για αρχαρίους.

Εναρξη κρατήσεων: Δευτέρα 12/2/18

Παρασκευή: Συνάντηση 06:45 στον Πειραιά (στην Πύλη Ε1 μπροστά στο  F/B πλοίο  BLUESTAR2), αναχώρηση στις 07:25  και άφιξη στο λιμάνι  της Σαντορίνης το μεσημέρι.  Πεζοπορία με σακίδιο ημέρας από μονοπάτι που εναλλάσσεται με δρόμο από τα Φηρά προς  Ημεροβίγλι και κατάληξη στην  Οία. Μια από τις πλέον θεαματικές αλλά και δημοφιλείς πεζοπορικές διαδρομές μιας και κινείται εξ ολοκλήρου στο φρύδι στης διασημότερης Καλντέρας του κόσμου. Στην πορεία αυτή θα βιώσουμε ένα από τα διασημότερα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο. Ω.Π.: 3, Υ.Δ.: 374,  Β.Δ.: 1 (9,8χλμ.).

Σάββατο: Αναχώρηση 07:30 το πρωί και πεζοπορία Φάρος - Μέσα Πηγάδια -  Ταξιάρχης - Καμπιά - Κόκκινη παραλία - Προϊστορική Πόλη – Ακρωτήρι, η  διαδρομή που διασχίζει ελικοειδώς το νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. Ω.Π.:3,5, Υ.Δ.:  330, Β.Δ.: 1 (9,6χλμ.).  Στη διάρκεια της πορείας επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και στο τέλος της πορείας στον οικισμό Ακρωτήρι επίσκεψη στον Πύργο «La Ponta» o οποίος φιλοξενεί μουσείο και εργαστήριο τσαμπούνας.  Θα ακολουθήσει επίσκεψη και ξενάγηση σε παραδοσιακό οινοποιείο.

Απογευματινή  πεζοπορία από μονοπάτι και τμήμα χωματόδρομου Πύργο -  Μονή Προφήτη Ηλία - Αρχαία Θήρα  Ω.Π.: 2, Υ.Δ.: 200, Β.Δ.:1 (4,3 χλμ.)

Κυριακή:  Αναχώρηση από το Αμμούδι  (κάτω από την Οία) 08:00 με μικρό καϊκι (λάντζα) για το μικρό νησάκι Θηρασιά. Περίπατος στη στο νησί, στους γραφικούς οικισμούς του με εντυπωσιακή θέα της Σαντορίνης, επιστροφή στο Αμούδι, μετά οδικώς για το λιμάνι και αναχώρηση με το πλοίο της γραμμής το μεσημέρι για τον Πειραιά.

 

Συντονιστής: Γρηγόρης Γρηγοράκης