Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Πάρνηθα: η "The North Face" και ο Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής καθαρίζουν μονοπάτια
 

15/4 Κυριακή 

Η «The North Face» στηρίζει τον καθαρισμό των μονοπατιών στη Πάρνηθα και προσφέρει στους εθελοντές T-shirts!

Η Πάρνηθα, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της Αθήνας, διαθέτει μεγάλο δίκτυο πεζοπορικών μονοπατιών για όλες τις δυνατότητες.  Η απόσταση της αφετηρίας των μονοπατιών της ΝΔ Πάρνηθας από το κέντρο της Αθήνας είναι  μόλις16χλμ.. Σε λίγο χρόνο μπορούν οι αρχάριοι ή οι έμπειροι πεζοπόροι να  απολαύσουν μια όμορφη πεζοπορία στα πυκνά πευκοδάση της που δεν καταστράφηκαν  από την πυρκαγιά του 2007.

Τα μονοπάτια  αυτά χρειάζονται κατά καιρούς καθαρισμό από τη βλάστηση για να παραμείνουν ανοιχτά για τους πεζοπόρους και φροντίδα και ανανέωση της σήμανσής τους. 

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε ενεργά στην τρίτη και τελευταία προσπάθεια βοηθώντας εθελοντικά στην συντήρηση, τη σήμανση και τη διάνοιξή τους, με ολιγόωρη εύκολη εθελοντική δουλειά. Ο Σύλλογος προσφέρει τα εργαλεία,  γάντια κλπ. και δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία.

Η «The North Face» γνωστή για την αγάπη της στη περιπέτεια και στο περιβάλλον δεν θα μπορούσε παρά να υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή του Συλλόγου μας και κάθε προσπάθεια που βοηθά την ορεινή πεζοπορία, για να διατηρηθούν τα μονοπάτια ανοιχτά και προσβάσιμα, συμμετέχοντας ενεργά με τους δικούς της εθελοντές αλλά και προσφέροντας T- Shirts της εταιρείας στους συμμετέχοντες. Επιπλέον, η The North Face ανέλαβε τις απαραίτητες εργασίες για τη βελτίωση τμημάτων των μονοπατιών, με ειδικευμένο προσωπικό.

Τα T-shirt’s θα δίνονται στους εθελοντές για συμμετοχή σε δύο από τους τρεις εθελοντικούς καθαρισμούς. Δηλώσεις συμμετοχής και εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο του Συλλόγου.

Συνάντηση στην πλατεία παλιού Δημαρχείου Φυλής "Ν.Λιάκος" στη Χασιά,  στο τοπικό διαμέρισμα της Φυλής  στις 09:30. 

Συντονιστής: Νίκος Μητρόπουλος