Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Τζουμέρκα: Στρογγούλα (2.112μ.) – Καταφίδι (2.393μ.) διάσχιση. Canyoning : «Πύλη Παραδείσου». Πεζοπορίες Συρράκο - Καλαρρύτες, Ράφτινγκ στον Άραχθο
 

22-24/6 

Τζουμέρκα: Στρογγούλα (2.112μ.) – Καταφίδι (2.393μ.) 2ήμερη διάσχιση. Canyoning : «Πύλη Παραδείσου». Πεζοπορίες Συρράκο -  Καλαρρύτες. Ράφτινγκ στον  Άραχθο. 

*Οι εύκολες πορείες προτείνονται για αρχαρίους

Οι κρατήσεις άρχισαν.

Σημαντικό: το πρόγραμμα τροποποιήθηκε και υπάρχει η δυνατότητα για canyoning στην "Πύλη του Παραδείσου" και την Κυριακή το πρωί. 

Παρασκευή: Αναχώρηση 16:00 για το καταφύγιο Πραμάντων (1240μ) όπου θα γίνει η διανυκτέρευση ή  σε σκηνές ή σε ξενώνα (δύο βράδια για την ομάδα των εύκολων πορειών).

 Σάββατο :  Δύσκολη πορεία: Ανάβαση με σακίδιο ημέρας από το καταφύγιο Πραμάντων στην Στρογγούλα και στην συνέχεια διάσχιση της κορυφογραμμής, τραβερσάροντας  χαμηλότερα από το Γερακοβούνι (ή Γερνοβούνι) και περνώντας από την περίφημη «Σκάλα Σταμάτη» κατάληξη  στο ορειβατικό καταφύγιο του Καταρράκτη (1.670μ.) όπου θα γίνει η διανυκτέρευση. Η «σκάλα Σταμάτη»   χρησιμοποιούνταν από τους βοσκούς για να ανεβάσουν τα ζώα τους το καλοκαίρι προς το οροπέδιο της Μπέσαινας και άλλα βοσκοτόπια.   Ω.Π.: 8-9, Υ.Δ.: 870, Β.Δ.: 2 Εύκολη Πορεία: Από τους Καλαρρύτες (1.150μ.) πεζοπορία προς το Συράκο (1.150μ.) και επιστροφή. Δύο μεγάλα κεφαλοχώρια με πλούσια πετρόχτιστα αρχοντικά εξαιρετικής ηπειρώτικης τέχνης.  Επίσκεψη στην μονή Κηπίνας χτισμένης μέσα στην σπηλιά ενός βράχου. Εάν υπάρξει χρόνος επίσκεψη και  στο σπήλαιο Αλεπότρυπα  των Πραμάντων Ω.Π.: 4-5,Υ.Δ.: 200, Β.Δ.:1

Ομάδα canyoning: Κατάβαση του φαραγγιού "Πύλη του παραδείσου"  ή ρέμα Καρλίμπου που πέφτει στον Καλαρίτικο ποταμό. Το φαράγγι είναι μέτριας δυσκολίας, περιλαμβάνει  συνολικά 8 καταβάσεις , (τις  6 πιο τεχνικές γιατί στήνονται τραβέρσες κατευθυνόμενες και πραγματοποιούνται ασφαλισμένες καταβάσεις). Έχει 6 ραπέλ μέχρι 22 μέτρα το μεγαλύτερο με 4 ώρες τεχνικό κομμάτι και 2 ώρες river trekking (30' λεπτά στην αρχή και 1,30' ώρα μέχρι τη Μονή Κηπίνας όπου τελειώνει). Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί  σε συνεργασία με την εταιρεία Olympous Gravity και με έμπειρους οδηγούς canyoning. Εξοπλισμός:  Στην τιμή περιλαμβάνεται πλήρης εξοπλισμός κατάβασης φαραγγιού (φόρμα νεοπρέν 5χιλιοστών παντελόνι-τζακετ - καλτσάκια, κράνος, μποντριέ, αδιάβροχο σακίδιο).  Μετά το τέλος του canyoning, επίσκεψη στους Καλαρρύτες ή/και στην μονή Κηπίνας (αναλόγως του χρόνου). Αριθμός συμμετεχόντων: έως 15 άτομα. Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο έως δύσκολο. Διάρκεια δραστηριότητας 5-5.30 ώρες.

 Κυριακή: Δύσκολη πορεία: Επιλογή ανάμεσα σε: α) Από το καταφύγιο Καταρράκτη (1.670μ.),  ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή των Τζουμέρκων, το Καταφίδι (2.393μ.) και  κατάβαση στο χωριό Καταρράκτης (850μ.)  Ω.Π.: 5.30-6.30, Υ.Δ.: +720, -1543, Β.Δ.: 2+ ή β) Κατάβαση νωρίς το πρωί στην Κρυοπηγή και μεταφορά οδικώς πριν την Μονή Κηπίνας όπου κατάβαση του φαραγγιού "Πύλη του παραδείσου"  ή ρέμα Καρλίμπου που πέφτει στον Καλαρίτικο ποταμό (βλέπε λεπτομέρειες στο πρόγραμμα του Σαββάτου.  Για την υπόλοιπη ομάδα, επιλογή ανάμεσα σε: α) Εύκολη πεζοπορία:  Από το χωριό Κρυοπηγή (1.000μ.) ανάβαση προς το ύψωμα της Αγίας Παρασκευής (.1413μ.) και περνώντας από το ξωκλήσι της Αγ. Αικατερίνης (1.330μ.) κατάβαση στον οικισμό Καταφύγιο (920μ.) και στα Άγναντα (650μ.).    Ω.Π.: 4-5, Υ.Δ.: 400, Β.Δ.:1 ή β) Rafting στον Άραχθο από το άνω ρου του ποταμού αναλόγως της ποσότητας του νερού.

Συντονιστές δύσκολης πορείας: Διονύσης Βασιλόπουλος & Γιάννης Χατζησωτηράκης

Συντονιστής εύκολης πορείας:  Δρόσος Τραπεζάρης