Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Ευρυτανία: Χελιδώνα (1.967μ.)
 

13-15/3

Ευρυτανία: Χελιδώνα (1.967μ.)

*Οι εύκολες πορείες προτείνονται για αρχαρίους

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00 για το πανέμορφο Παλιό Μικρό Χωριό Ευρυτανίας με τη μαγευτική θέα που είναι χτισμένο στους πρόποδες του βουνού της Χελιδόνας σε υψόμετρο 860μ. όπου η διανυκτέρευση σε ξενώνα ή σκηνές σε ιδιόκτητο χτήμα με δυνατότητα προετοιμασίας πρωινού σε παραδοσιακό καλύβι.

Σάββατο: Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από την πλατεία του Μικρού Χωριού με κατεύθυνση την Χελιδόνα με κοινή πορεία στην αρχή σε 2χλμ. χωματόδρομο και μετά σε μονοπάτι μέχρι τον Ποτιστή (1.550μ.) του Μικρού Χωριού Εύκολη πορεία: Από τον ποτιστή, θα συνεχίσει δυτικά προς το αλπικό λιβάδι Μοσχοπλάϊ (1.600μ.) με εξαιρετική θέα προς τη λίμνη των Κρεμαστών. Ω.Π.: 5-6, Υ.Δ.: 740, Β.Δ.: 1+. Δύσκολη πορεία: Από τον Ποτιστή (1.550μ.) η ορειβατική ομάδα  θα συνεχίσει για την ψηλή κορυφή της Χελιδόνας (1.974μ.)  με θέα στα Ευρυτανικά βουνά με τα απέραντα ελατοδάση Απαραίτητος χειμερινός εξοπλισμός Ω.Π.: 6-7, Υ.Δ.: 1.114, Β.Δ.: 2 (ή 6 με χιόνι)

Κυριακή: Επίσκεψη στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο. Κοινή πορεία: Με αφετηρία το Μικρό Χωριό ακολουθούμε το μονοπάτι προς το Γαύρο και στη συνέχεια φτάνουμε στο Μεγάλο Χωριό (750μ.) μέσα σε πυκνό ελατοδάσος. Η διαδρομή μας συνεχίζεται σε καλογραμμένο μονοπάτι και καταλήγει στο Κρεμαστό Νερό Ω.Π.: 3, εύκολη

Συντονιστής δύσκολης πορείας: Γιάννος Γεωργίου

Συντονίστρια εύκολης πορείας: Δέσποινα Τζωρτζάτου