Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Πάσχα στη Ροδόπη: Θρακικά Μετέωρα. Παπίκιο όρος (1.483μ,). Αχλαδόβουνο ή Τσάλ (1.410μ.). Στενά Νέστου. Ιαματικά Λουτρά Λαγγαδά.
 

Μ.Πεμ.16/4 - Δευ.20/4

Πάσχα στη Ροδόπη: Θρακικά Μετέωρα. Παπίκιο όρος (1.483μ,). Αχλαδόβουνο ή Τσάλ (1.410μ.). Στενά Νέστου. Ιαματικά Λουτρά Λαγγαδά.

*Οι εύκολες πορείες προτείνονται για αρχαρίους

Μ. Πέμπτη: Αναχώρηση στις 13:00 για Κομοτηνή με ενδιάμεση διανυκτέρευση κοντά στην Θεσσαλονίκη.

Μ. Παρασκευή: Εύκολη πορεία: Στενά Νέστου από Κομνηνά στη Γαλάνη, πεζοπορία σε μονοπάτι σπάνιας ομορφιάς, αν είμαστε τυχεροί θα συναντήσουμε τα άγρια άλογα της περιοχής, το τελευταίο τμήμα του μονοπατιού είναι σκαμμένο στο βράχο με θέα τα στενά και τους μαιάνδρους του Νέστου. Ω.Π.:4-5, Υ.Δ.:350, Β.Δ.: 1   Δύσκολη πορεία:  Ανάβαση από τον Γέρακα στην κορυφή Τσάλ (Αχλαδόβουνο), διαδρομή πολύ ανηφορική αρχικά μέσα σε δάσος και μετά σε γυμνό τοπίο μέχρι την κορυφή, με θαυμάσια και απεριόριστη θέα στις κορυφές της Ροδόπης. Συνεχίζει σε δάσος οξιάς και καταλήγει στο εκκλησιαστικό Λύκειο της Ξάνθης κοντά στην παλαιά πόλη. Ω.Π.:7-8, Υ.Δ.:1.200, Β.Δ.:2. Επίσκεψη στη Ξάνθη εάν υπάρχει χρόνος και στην συνέχεια αναχώρηση για Κομοτηνή όπου οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο.

 rodopi axladovouni

Μ.Σάββατο: Δύσκολη πορεία: Η διαδρομή ξεκινά από το Φυλάκιο Μαχαιρά μέσα σε δάσος, περνάει από αρκετά ξέφωτα , το τελευταίο τμήμα της είναι πετρώδες με χαμηλή βλάστηση και ακολουθώντας την κορυφογραμμή καταλήγει στην κορυφή του Παπίκιου με υπέροχη θέα στην οροσειρά της Ροδόπης, στον κάμπο και τις λίμνες, την Σαμοθράκη και την Θάσο. Ω.Π.:5, Υ.Δ.:750, Β.Δ.:2 Εύκολη πορεία: Πεζοπορία από τις κατασκηνώσεις Πανδρόσου σε μονοπάτι ανάμεσα σε θάμνους και δένδρα που καταλήγει στο Οχυρό Νυμφαίας το οποίο συνέβαλε στην άμυνα της Ελλάδας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσκεψη στο οχυρό και επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι. Ω.Π.:4, Υ.Δ.:553, Β.Δ.:1

Ανάσταση σε εκκλησία της Κομοτηνής.

Κυριακή του Πάσχα: Μικρή πεζοπορία στο βυζαντινό πέτρινο τοξωτό γεφύρι του ποταμού Κομψάτου και ακολούθως προώθηση με αγροτικά στο Τρίστενο και πεζοπορία στο διεθνές μονοπάτι Ε6, μέχρι την Αστραία και τα Θρακικά Μετέωρα. Πεζοπορία στο μοναδικό ανοιξιάτικο τοπίο της Ροδόπης ανάμεσα σε παιωνίες ανθισμένες κυδωνιές, τα πολύχρωμα αγριολούλουδα και στους εντυπωσιακούς βραχώδεις κατακόρυφους σχηματισμούς. Ω.Π.:4-4.30, Υ.Δ.:553, Β.Δ.:1. Πασχαλινό γεύμα στο τέλος της πεζοπορίας στο ύπαιθρο με φαγητά της τοπικής μειονοτικής κοινότητας.

Δευτέρα: Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση στα Ιαματικά λουτρά Λαγκαδά για χαλάρωση. (Στο συγκρότημα σώζονται και βρίσκονται σε χρήση και δύο βυζαντινές δεξαμενές του 900 και του 1.400 μ.Χ.).

Συντονιστές: Θανάσης Μπαρμπούτης & Κωσταντίνος Κατσούλης