Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Ίος: εθελοντικός καθαρισμός μονοπατιών, πεζοπορίες και άλλα δρώμενα.
 

29/4-3/5:

Ίος

Πρωτομαγιά στην καρδιά του Αιγαίου, στο γραφικό κυκλαδονήσι της Ίου,  με εθελοντική δουλειά, πεζοπορίες και άλλα δρώμενα.

Ο Σύλλογος, με μακρά πορεία και πείρα στο πεδίο του εθελοντισμού και της προσφοράς βοήθειας στην διάνοιξη, καθαρισμό και συντήρηση μονοπατιών στα νησιά του Αιγαίου, συνεχίζει τις δράσεις που στόχο έχουν την ανάδειξη δρόμων παραδοσιακής και πολιτιστικής κληρονομιάς και διατήρησή τους, ώστε να μείνουν ανοιχτοί και να χρησιμοποιούνται από πεζοπόρους.  

Φέτος,  καλεσμένοι από Νιώτες που αγαπούν τη φύση  της Ίου και επιδιώκουν να αναδείξουν την μαγική μυστική της ομορφιά, καλεί  εθελοντές να συμμετάσχουν στον εθελοντικό καθαρισμό των μονοπατιών του νησιού στο 4ήμερο εθελοντικού καθαρισμού για την διάσωση και ανάδειξη των μονοπατιών της Ίου, που διοργανώνεται σε συνεργασία με  την ΑΜΚΕ “Ίος Περιπέτεια»  και τον Δήμο Ίου. Οι συμμετέχοντες , με τσάπες, ψαλίδες, πριόνια και σύμμαχο το σύνθημα «καθαρά μονοπάτια» θα εργαστούν για να μείνουν καθαροί οι πεζοπορικοί δρόμοι του νησιού, ενώ θα γευτούν σε κλίμα παρεΐστικο την εμπειρία του εθελοντισμού μέσα στη φύση τις ομορφιές του νησιού. Μετά την πρωινή 4ωρη εργασία στα μονοπάτια, θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής εύκολης πεζοπορίας και προτάσεις περιήγησης και εξερεύνησης των κρυμμένων μυστικών του νησιού,  που οι ναυτικοί αποκαλούν «μικρή Μάλτα», πατρίδα της μητέρας του Ομήρου και τόπο όπου ο ευρίσκεται ο τάφος του κορυφαίου επικού ποιητή σύμφωνα με την παράδοση,  με μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, κυκλαδική αρχιτεκτονική και ενέργεια που σε προσκαλεί να την βιώσεις.

Στους εθελοντές, προσφέρεται διαμονή  σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ  ο  Δήμος Ίου θα καλύψει τη δαπάνη των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και θα προσφέρει,  από κοινού με τον Σύλλογο, τα απαιτούμενα εργαλεία και αναλώσιμα, γάντια κλπ. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν έως 20 εθελοντές. Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή από 1/4/2020 στο τηλέφωνο του Συλλόγου.  Μικρή οικονομική ενίσχυση για την ανανέωση εργαλείων κλπ. αναλώσιμων του Συλλόγου μας

(οι ημ/νίες ενδέχεται να τροποποιηθούν, βάσει των δρομολογίων των πλοίων. Θα υπάρξει ηλεκτρονική ενημέρωση)

Συντονιστές: Μέλη του Δ.Σ.