Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Πάρνηθα: "Το μονοπάτι που φροντίζουμε". Παιδιά υιοθετούν ένα μονοπάτι
 

9/5

Πάρνηθα: "Το μονοπάτι που φροντίζουμε"

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων μαζί με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Φυλής, υιοθετούν το δικό τους μονοπάτι στην Πάρνηθα!

Οι γονείς, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Φυλής και ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής, φροντίζουν ένα μονοπάτι, με τη χαρά της ομαδικότητας και την δύναμη της προσφοράς. Πολύτιμες υποθήκες, για την ζωή ενός παιδιού, μελλοντικού ενεργού πολίτη και ευτυχισμένου, γεμάτου ενδιαφέροντα ενήλικα.

Τα παιδιά θα φροντίσουν και θα φροντίζουν να μείνει καθαρό από τη βλάστηση ένα μονοπάτι και θα μάθουν πώς τοποθετούνται οι πινακίδες σήμανσης! Θα υιοθετήσουν το μονοπάτι που ξεκινά από το φρούριο Φυλής, περνά ένα τμήμα αρχαίου δρόμου στην αρχή του ρέματος της Θοδώρας και βγαίνει στον άσφαλτο δρόμο.

Έμπειρα μέλη του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής θα είναι κοντά τους και θα τα καθοδηγούν στη δράση, διάρκειας περίπου 3 ωρών. Τα παιδιά θα συντροφεύουν, οι δάσκαλοι και οι γονείς, που από κοινού θα συνοδοιπορήσουν, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει πικ-νικ κοντά στο αρχαίο φρούριο Φυλής και παιχνίδια στη Φύση!

Τι χρειάζεται να έχουμε μαζί μας;
Πρόχειρα ρούχα, αθλητικά παπούτσια με τρακτερωτή σόλα, καπέλο, μικρό σακίδιο με κολατσιό, νερό και ένα ελαφρύ μπουφάν. Γάντια, ψαλίδες, εργαλεία, σήματα κλπ. θα δοθούν στα παιδιά από τον Σύλλογο του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής.

Ποια παιδιά μπορούν να συμμετέχουν;
Όλα τα παιδιά ηλικίας από 8 ετών και όχι περισσότερα από τον μέγιστο αριθμό των 20-30.

Η δραστηριότητα θα επαναληφθεί δύο φορές μέσα στο 2020 για την φροντίδα του μονοπατιού.

ΥΓ.: Με χρόνια εμπειρία στο πεδίο του εθελοντισμού και του πολιτισμού ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής αναπτύσσει μία πρωτοβουλία μύησης των παιδιών και εφήβων στην ομορφιά, την μαγεία, την απόλαυση και το νόημα της δράσης και προσφοράς στην φύση, μέσα από την δράση-πρόσκληση και πρόκληση.

Υπεύθυνοι δράσης: Μέλη του Δ.Σ. των δύο Συλλόγων

new logo SyllogouGoneon