Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Πάρνηθα: "Το μονοπάτι που φροντίζουμε". Τα παιδιά υιοθετούν ένα μονοπάτι
 

13/6

"Το μονοπάτι που φροντίζουμε"

Τα παιδιά του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Δήμητρα Βερούτη υιοθετούν το δικό τους μονοπάτι στην Πάρνηθα!

«Το μονοπάτι που φροντίζουμε» με τους μαθητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Δήμητρα Βερούτη και τον Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής, για την υιοθεσία του μονοπατιού «Άγιος Κυπριανός – Άη Γιώργης Κεραμιδίου», με τη χαρά της ομαδικότητας και την  δύναμη της προσφοράς. Πολύτιμες υποθήκες, για την ζωή ενός παιδιού, μελλοντικού ενεργού πολίτη και ευτυχισμένου, γεμάτου ενδιαφέροντα ενήλικα.

Τα παιδιά θα φροντίσουν και θα φροντίζουν να μείνει καθαρό από τη βλάστηση και θα μάθουν πώς τοποθετούνται οι πινακίδες σήμανσης! Θα υιοθετήσουν το μονοπάτι που ξεκινά από τον Άγιο Κυπριανό και καταλήγει στον Άη Γιώργη Κεραμιδίου. Στο τέλος του κάθε καθαρισμού θα γίνονται παιχνίδια στο δάσος και πικ-νικ.   Έμπειρα μέλη του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής θα είναι κοντά τους και θα τα καθοδηγούν στη δράση, διάρκειας περίπου 3 ωρών. Τα παιδιά θα συντροφεύουν και οι δάσκαλοί τους, που από κοινού θα συνοδοιπορήσουν!

Τι χρειάζεται να έχουμε μαζί μας? Πρόχειρα ρούχα, αθλητικά παπούτσια με τρακτερωτή σόλα, καπέλο, μικρό σακίδιο με κολατσιό, νερό και ένα ελαφρύ μπουφάν. Γάντια, ψαλίδες,  εργαλεία, σήματα κλπ. θα δοθούν στα παιδιά από τον Σύλλογο.

Ποια παιδιά μπορούν να συμμετέχουν? Όλα τα παιδιά ηλικίας 8 ετών και όχι περισσότερα από 30 παιδιά

Η δραστηριότητα θα επαναληφθεί το 2020 για την φροντίδα του μονοπατιού.

Υ.Γ.: Με χρόνια εμπειρία στο πεδίο του εθελοντισμού και του πολιτισμού, ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής αναπτύσσει μία πρωτοβουλία μύησης των παιδιών και εφήβων στην ομορφιά, την μαγεία, την απόλαυση και το νόημα της δράσης και προσφοράς στην φύση, μέσα από την δράση-πρόσκληση και πρόκληση.

Υπεύθυνοι δράσης: Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και εκπρόσωποι του κέντρου ξένων γλωσσών