Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Οίτη: Πύργος (2.151 μ.) - Τούρλα (1.779 μ.). Μονοπάτι Ελέβορου. Canyoning στο φαράγγι του Ροδόκαλου. Θερμά λουτρά.
 

14/6

Οίτη: Πύργος (2.151 μ.) - Τούρλα (1.779 μ.). Μονοπάτι Ελέβορου. Canyoning στο φαράγγι του Ροδόκαλου. Θερμά λουτρά.

*Η εύκολη πορεία προτείνεται για αρχαρίους

Αναχώρηση στις 07:00 για το χωριό Καστανιά Φθιώτιδος (1.030μ.) και μεταφορά στην θέση Πάθαινα. Δύσκολη πορεία: Πάθαινα (1.420μ.) – Τούρλα (1.779μ.) – Πύργος (2.151μ.) –Νεοχώρι Ω.Π.: 7, Υ.Δ.: 730, Β.Δ.: 2 (11χλμ.). Εύκολη πορεία: Μονοπάτι του Ελέβορου. Από την Καστανιά πεζοπορία προς το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου – φαράγγι Ροδοκάλος και κατάληξη στην Υπάτη (400μ.) Μία από τις ωραιότερες διαδρομές στην Οίτη, η οποία διασχίζει δάση και ανθισμένα λιβάδια του Εθνικού Δρυμού της Οίτης και καταλήγει στην Υπάτη, διαδρομή γνωστή κι ως μονοπάτι του Ελέβορου. Ω.Π.: 5, Υ.Δ.: -600, Β.Δ.: 1 (9.χλμ). Εφόσον το επιτρέψει ο χρόνος, υπαίθρια Θερμά λουτρά στην Υπάτη ή φαγητό σε ταβέρνα

Canyonig: Το φαράγγι βρίσκεται κοντά στην Υπάτη Φθιώτιδας, στην κεντρική Ελλάδα. Η διαδρομή αποτελεί τμήμα ενός μεγάλου φαραγγιού με πεζοπορία σε δασικό μονοπάτι και κατάβαση φαραγγιού με 10 καταρράκτες από 3 έως 45μ. Εντυπωσιακή είναι η εμπειρία της κατάβασης των δύο μεγάλων καταρρακτών της διαδρομής, 30 και 45 μέτρων. Η διαστηριότητα υποστηρίζεται από την εταιρεία Hellas Canyon. Χρονική διάρκεια όλης της δραστηριότητας: 6 ώρες (εκπαίδευση: 30΄πεζοπορίας πριν: 40΄, κυρίως δραστηριότητας: 4 ώρες, πεζοπορίας μετά: 20΄)

Εξοπλισμός: Παρέχεται κράνος, πλήρης στολή νεοπρέν 5mm, ζώνη ασφαλείας, ειδικό σακίδιο canynoning, στεγανό δοχείο)

Εξοπλισμό που πρέπει να έχουν οι συμμετέχοντες: μαγιό, σορτσάκι ή κολάν και μπλούζα για την πεζοπορία, πετσέτα μπάνιου, 1 μπουκάλι νερό και snack, 2 ζευγάρια παπούτσια (το ένα θα βραχεί και το άλλο στεγνό για μετά τη δραστηριότητα)

Συντονιστής δύσκολης πορείας: Στέφανος Σταμέλος & Γιάννης Κοντόπουλος

Συντονιστής εύκολης πορείας: Νίκος Αναστασίου & Κώστας Κετσετσίδης