Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Κοιλάδα του Αχελώου, πεζοπορίες. Όρη Βάλτου: Καλάνα (1.550μ.). Γιόγκα με τον Βαγγέλη Κανάρη
 

19-21/6

Κοιλάδα του Αχελώου. Πεζοπορίες, καταρράκτες, κολύμπι. Όρη Βάλτου: Καλάνα (1.550μ.). Γιόγκα με τον Βαγγέλη Κανάρη

*Οι εύκολες πορείες προτείνονται για αρχαρίους

Παρασκευή: Αναχώρηση 17:30 για το χωριό Εμπεσός (220μ.), μέσω Αγρινίου. Διανυκτέρευση σε πολιτιστικό κέντρο του Εμπεσού, με υπνόσακους ή με σκηνές στον γύρω χώρο. 

Σάββατο: Αναχώρηση οδικώς για το παλιό Χαλκιόπουλο (850μ.) στους πρόποδες της Καλάνας, στα όρη του Βάλτου.

Κοινή ανάβαση από μονοπάτι ανάμεσα σε ελατόδασος μέχρι το πυροφυλάκειο για περίπου 1,30 ώρες. Εύκολη πορεία: Συνεχίζουμε την πορεία προς σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη με υπέροχη θέα στα λιμνάζοντα νερά του Αχελώου ( τεχνητή λίμνη Κρεμαστών) κι επιστροφή στο Παλιό Χαλκιόπουλο μετά από 3.30' περίπου ώρες πορείας. Επιβίβαση στο πούλμαν στο παλιό Χαλκιόπουλο και μεταφορά μέχρι το σημείο που θα ξαναρχίσει η πεζοπορία με προορισμό τώρα το «μαγεμένο» Πλατανόρεμα και τους καταρράκτες του παραποτάμου του Ίναχου, έως το Νέο Χαλκιόπουλο (320μ.) Ω.Π.: 2 Β.Δ.: 1  Δύσκολη πορεία: Από το πυροφυλάκειο, συνέχιση της πορείας με διάσχιση κορυφογραμμής μέχρι τις κορυφές Αγνάντεμα του Κατσαντώνη & Πύργος (1.550μ.). Επίσκεψη στο σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη και κατάβαση προς τα χωριά του ποταμού Ινάχου (παλιό Χαλκόπουλο) ή κατάβαση μέσω του εγκαταλελειμμένου οικισμού της Ιστορικής Μηλιάς (στρατόπεδο των αγωνιστών & πολεμιστών του 1821 στα Όρη του Βάλτου) Ω.Π.: 7, Υ.Δ.: 700, Β.Δ.: 2+ (15χλμ.). 

Το βράδυ φαγητό με παραδοσιακά ντόπια φαγητά από τους μπαξέδες και τους παραγωγούς του χωριού, μαγειρεμένα από τις γυναίκες του χωριού (πίτες, τσαλαφούτι, ντόπια κρεατικά, γλυκά του κουταλιού, κλπ.).

Κυριακή: Κοινό πρόγραμμα: Αναχώρηση με το πούλμαν για το χωριό Περδικάκι (πρώην Σακαρέτσι) από μια πανέμορφη διαδρομή. Πεζοπορία 1-2 ώρες σε χωματόδρομο και ελατόδασος μέχρι τις «παραλίες» του Αχελώου. Ανάμεσα σε πλαγιές και κατάφυτες βουνοκορφές, ο Αχελώος σχηματίζει ….τροπικές παραλίες στα 500μ. υψόμετρο! Επιλογή Α': Κολύμπι κοντά στο πέτρινο γεφύρι του Αυλακίου  στα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά του απολαμβάνοντας την τοπιογραφία της ευρύτερης περιοχής ή  Επιλογή Β': Πεζοπορία 2-3 ώρες στο καστανόδασος του Αυλακίου, κοντά στα πρώτα σύνορα του ελληνικού κράτους. Φαγητό σε ένα από τα χωριά του ορεινού Βάλτου. 

Γιόγκα: Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης θα γίνει μάθημα γιόγκα, ευγενική χορηγία από τον Βαγγέλη Κανάρη. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν υπόστρωμα για γιόγκα καθώς επίσης άνετα και χαλαρά ρούχα

Συντονιστής: Πάνος Γεωργακίλας & ένα μέλος του Δ.Σ