Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Κυκλάδες: Αμοργός. Εθελοντικό καθαρισμός μονοπατιών συνδυασμένο με πεζοπορίες και μικρές διακοπές.
 

26/6 – 5/7

Κυκλάδες: Αμοργός Ένα πρόγραμμα εθελοντικού καθαρισμού των μονοπατιών του νησιού συνδυασμένο με πεζοπορίες, γνωριμία των άγνωστων μικρών παραδείσων του νησιού και μικρές εναλλακτικές διακοπές.

 Εκδήλωση ενδιαφέροντος από 5/6/20  για μία εβδομάδα στο τηλέφωνο του συλλόγου

Ο Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής επιστρέφει ξανά στα μονοπάτια της Αμοργού μετά από 15 χρόνια από τον πρώτο του εθελοντικό καθαρισμό στο ίδιο νησί!

Καλοκαιρινές διακοπές στην Αμοργό. Αν δεν έχετε ακούσει για την ομορφιά αυτού του νησιού, για τα μονοπάτια του, για το «απέραντο γαλάζιο» που συγκίνησε τον Λυκ Μπεσόν, την όμορφη Χώρα της, για την Παναγία την Χοζοβιώτισσα, την φημισμένη παραλία της Αγίας Άννας, την αρχαία Μινώα, τον αρχαίο πύργο στην Αγία Τριάδα, ελάτε μαζί μας στην Αμοργό και αυτό το καλοκαίρι.

Οι εθελοντές μας, χωρισμένοι σε ομάδες και εξοπλισμένοι με τσάπες, τσουγκράνες και ψαλίδες για τα...εύκολα και αλυσοπρίονα και θαμνοκοπτικά εργαλεία για τα πιο δύσκολα, θα καθαρίσουν μέρος του δικτύου μονοπατιών του νησιού. Επιθυμητή η συμμετοχή εθελοντών, που είναι γνώστες χειρισμού θαμνοκοπτικών μηχανημάτων και αλυσοπρίονων. Η εργασία θα είναι 4ωρη πρωινή, διάρκειας 8 ημερών με μια ημέρα ξεκούρασης ενδιάμεσα.

Και η συνέχεια γνωστή και αγαπημένη: Γνωριμία με τις παραλίες, τα μυστικά του νησιού, τα μνημεία και τις παραδόσεις του, τους κατοίκους και τους οικισμούς του. Θα πραγματοποιηθούν σύντομες πεζοπορίες στα μονοπάτια σε συνδυασμό με κολύμπι, επισκέψεις στα σημαντικότερα σημεία του νησιού και επιλεγμένα πολιτιστικά δρώμενα.

Την ημέρα του «ρεπό» οι εθελοντές θα ξεκουραστούν στο νησάκι Νικουριά ή Γραμβούσσα, με βουτιές και κολύμπι στα πεντακάθαρα γαλανά νερά.

Οι παρέες πάλι θα γράψουν ιστορία στα μπαράκια του νησιού και το 9ήμερο θα κλείσει με αποχαιρετιστήριο γλέντι και βράβευση των εθελοντών από τον Δήμο.

Η διαμονή των εθελοντών θα γίνει στο κάμπινγκ του νησιού στα Κατάπολα, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αμοργού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που καλύπτει τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αριθμού εθελοντών και ο Σύλλογος θα δώσει ίσες ευκαιρίες συμμετοχής σε παλιούς και νέους εθελοντές. Θα υπάρξει συμβολική οικονομική ενίσχυση για το Σύλλογο ανά άτομο. Θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως η γνώση χειρισμού θαμνοκοπτικού και αλυσοπρίονου από εθελοντές!!

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα από τις 05/06/2020

Δρομολόγια: 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΑΤΑΠΟΛΑ ΑΜΟΡΓΟΥ:

Παρασκευή 26/6 συνάντηση στην πύλη Ε7 (απέναντι από τον ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ) στις 16:30 και αναχώρηση στις 17:30 με το πλοίο BLUE STAR NAXOS (άφιξη 27/6 03:00) 

ΚΑΤΑΠΟΛΑ ΑΜΟΡΓΟΥ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ 

Κυριακή 5/7 από Κατάπολα στις 19:00 και άφιξη στον Πειραιά στις 6/7 στις 06:00 το πρωί 

Συντονιστές: μέλη του Δ.Σ.