Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Εύβοια: Διασυλλογική αναρριχητική συνάντηση Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής & Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας στα πεδία “Κατάβολο” και “Σπηλιά Κάμπου”
 

11-12/7

Εύβοια: Διασυλλογική αναρριχητική συνάντηση Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής & Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας στα πεδία “Κατάβολο” και “Σπηλιά Κάμπου”

  Η διήμερη συνάντηση αποτελεί ένα κάλεσμα για τους νέους αναρριχητές και αποφοίτους των Σχολών των δύο φίλων Συλλόγων, για να γνωρίσουν νέα ενδιαφέροντα πεδία στην Εύβοια, καθώς και για να διευρύνουν τις αναρριχητικές γνωριμίες τους σκαρφαλώντας παρέα. Να γνωρίσουν νέους σχοινοσυντρόφους και να ανταλλάξουν ιδές και σκέψεις για την αναρρίχηση σε κλίμα παρεϊστικο.

  Στα πεδία “Κατάβολο” και “Σπηλιά Κάμπου” υπάρχουν εύκολες, αλλά και απαιτητικές διαδρομές (από 4c έως 7c+, συν κάποια projects), περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον διαδραστικό χάρτη στo: https://eoschalkidas.gr/category/eos-chalkidas-departments/eos-chalkidas-rockclimbing/eos-chalkidas-rockclimbing-crags/

Τα δύο πεδία βρίσκονται σε απόσταση 12 χλμ και έχουν αντίθετο προσανατολισμό, στοιχεία που δίνουν την ευκαιρία για αναρρίχηση όλα μέρα.  Παράλληλα, στη διήμερη συνάντηση, θα έχουμε τη δυνατότητα για κολύμπι στις παραλίες “Μετοχίου” και “Τσιλάρου”, πολύ κοντά στα αναρριχητικά πεδία.

  Οι μετακινήσεις θα γίνουν με Ι.Χ. και οι διανυκτερεύσεις σε σκηνές.  Πιθανόν να υπάρξει ευγενική παραχώρηση κοινοτικού κτιρίου οπότε θα υπάρξει σχετική ενημέρωση. Υπενθυμίζουμε πως οι συμμετέχοντες σκαρφαλώνουν με δική τους ευθύνη, αναρριχητικά υλικά αλλά και ρίσκο.

Η αναρρίχηση είναι μια δραστηριότητα που μας φέρνει σε επαφή με την φύση, μας ενδυναμώνει και μας δίνει μαθήματα ζωής όπως την συνεργασία με τον σχοινο-σύντροφο μας.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Τσεσμετζόγλου, τηλ.: 6983848011