Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Όλυμπος: «Κόψη Σκολιού», Σκολιό (2.905μ.), Μύτικας (2.917μ.)
 

25-27/9

Όλυμπος: «Κόψη Σκολιού», Σκολιό (2.905μ.), Μύτικας (2.917μ.)

Παρασκευή: Αναχώρηση 16:00 για το χωριό Βροντούς βόρεια του Ολύμπου. Διανυκτέρευση στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ.Βροντούς με υπνόσακους στον περίβολο του καταφυγίου.

Σάββατο: Νωρίς το πρωί αναχώρηση με αγροτικά από δασικό δρόμο για το σημείο στο ρέμα Ναούμ από όπου έναρξη της ανάβασης (1.280μ.), ακολουθώντας την Κόψη Σκολιού. Μια εντυπωσιακή διαδρομή στην κόψη πάνω από τα Μικρά και τα Μεγάλα Καζάνια του Ολύμπου με συγκλονιστική θέα στο βουνό των Θεών. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται από δύσκολα τοπικά περάσματα χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες και καταλήγει στην κορυφή Σκολιό (2.905μ.) Ω.Π.: 7, Υ.Δ.: 1625, Β.Δ.: 3+ Στη συνέχεια επιλογή ανάμεσα σε: α) Συνέχιση της πορείας από το μονοπάτι που περνά από τα Ζωνάρια και καταλήγει στο Οροπέδιο των Μουσών ή β) συνέχιση της διαδρομής μέσω του μονοπατιού της «Κακόσκαλας», ανάβαση στον Μύτικα (2.917μ.) και κατάβαση στο Οροπέδιο των Μουσών (απαραίτητη η χρήση κράνους). Διανυκτέρευση όλων στο καταφύγιο «Γιόσος Αποστολίδης».

Κυριακή: Κατάβαση από το κλασσικό μονοπάτι των Ζωναριών, μέσω του καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» και κατάληξη στα Πριόνια (1000μ.) Ω.Π.: 5-6, Υ.Δ.: -1600, Β.Δ.: 2+

Συντονιστής: Γιώργος Βουτυρόπουλος, εκπαιδευτής Ε.Ο.Ο.Α.