Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Γεράνεια όρη: Σκάλα Γερακίνας, πεζοπορία ή canyoning στο φαράγγι της Γερακίνας. . Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου. Φάρος Μελαγκάβι.
 

Κυρ. 25/10/2020

Γεράνεια όρη: Σκάλα Γερακίνας. Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου. Φάρος Μελαγκάβι.Canyoning στο φαράγγι της Γερακίνας

Αναχώρηση και των δύο ομάδων (πεζοπορικής και canyoning) με το πούλμαν στις 07:00.

Πεζοπορική ομάδα: Η πεζοπορία μας θα αρχίσει από τον Σχίνο, απ’ όπου θα ανηφορίσουμε περνώντας από το Δίκαστρο (όπου αρχαίο αθηναϊκό φρούριο της Οινόης) και από εκεί, θα περπατήσουμε μέσα σε δασωμένη περιοχή και θα επιστρέψουμε στον Σχοίνο από την γνώριμή μας Σκάλα της Γερακίνας. Ω.Π.: 4,30, Υ.Δ.: +550 -550, Β.Δ.: 1 Εφόσον το επιτρέψουν οι χρόνοι επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου και τον φάρο Μελαγκάβι.

Συντονιστής: Νείλος Πιτσινός

Canyoning Gerakina1

Ομάδα κατάβασης φαραγγιού Γερακίνας: Το φαράγγι βρίσκεται στην περιοχή του Σχίνου και είναι ιδανικό για όσους θέλουν να ζήσουν μια πρώτη εμπειρία σε στεγνό φαράγγι. Ενδείκνυται για αρχάριους αλλά και για πιο έμπειρους που θέλουν να δοκιμάσουν και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. Αριθμεί 17 τεχνικές καταβάσεις (rapel) με χρήση σχοινιού, όπου η μεγαλύτερη φτάνει τα 30 μέτρα, το μήκος του είναι 1.100μ.ενώ ο χρόνος της διάσχισης υπολογίζεται 5-7 ώρες. Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί με ελάχιστο αριθμό τα 6 άτομα και μέγιστο τα 12 άτομα

Η κατάβαση γίνεται σε συνεργασία με την εταιρεία Extreme tours και έμπειρους πιστοποιημένους Οδηγούς /Εκπαιδευτές Φαραγγιών από τον διεθνή οργανισμό ICAN (International Centre of Adventure & Nature)

Ειδική τιμή canyoning για τα μέλη του Συλλόγου: 40 ευρώ Περιλαμβάνει: - Παροχή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού (ζώνη, κράνος, σακίδιο) - Ομαδικό εξοπλισμό ασφάλειας και διάσωσης - Ατομική ασφάλιση έναντι ατυχήματος - Συνοδεία από πιστοποιημένους και έμπειρους οδηγούς - Νερό, σνακ.

Η Extreme Tours ως επίσημο πιστοποιημένο κέντρο εκπαίδευσης και δραστηριοτήτων από τον διεθνή οργανισμό ICAN, παρέχει μετά το πέρας της δραστηριότητας δίπλωμα συμμετοχής από την ICAN.

Εξοπλισμός: Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας: αντιανεμικό, τουλάχιστον 1.5lt νερό, φαγητό όπως ένα σάντουιτς, κάποια μπάρα, ξηροί καρποί κ.α Τα υποδήματα θα πρέπει να είναι μποτάκια τύπου Trekking. Μετά τη δραστηριότητα: δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, μπλούζα, κάλτσες, παντελόνι και μια πετσέτα.

Προτιμήστε: Άνετα ρούχα, όχι βαμβακερά και κατά προτίμηση αθλητικά από διαπνέον υλικό.

Συντονιστής: Δαλιάνης Γιώργος, Οδηγός Φαραγγιών

Canyoning Gerakina2

Κρατήσεις: μόνο στο τηλέφωνο του Συλλόγου

 

Covid 19: Προσέχουμε & Προστατευόμαστε!!

  1. Φοράμε όλοι μάσκα μέσα στο πούλμαν. 
  2. Η πληρότητα θέσεων στο πούλμαν είναι 65% 
  3. Στην είσοδο του πούλμαν απολυμαίνουμε τα χέρια μας 
  4. Μέσα στο πούλμαν τηρουνται από όλους όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα 
  5. Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία ή πυρετό ή βήχα