Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Αχαϊα: Χελμός, «Χτένια». Γαρδίκι (2.182μ.), Ψηλή Κορφή (2.355μ.) διάσχιση κορυφογραμμής
 

4-6/12

Αχαϊα:  Χελμός, «Χτένια». Γαρδίκι (2.182μ.), Ψηλή Κορφή (2.355μ.) διάσχιση κορυφογραμμής

 Η εξόρμηση συστήνεται για αποφοίτους σχολών

Τα «Χτένια Χελμού» βρίσκονται στη νότια κορυφογραμμή του Χελμού η οποία  αποτελεί μια από τις πιο απαιτητικές διασχίσεις των βουνών μας. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται από μεγάλο ανάπτυγμα, αρκετά αναρριχητικά περάσματα, στενές εκτεθειμένες κόψεις, εντυπωσιακή θέα. Μια πραγματική πρόκληση για τον απαιτητικό ορειβάτη. Η αναρριχητική δυσκολία είναι μέχρι  III+ υπάρχουν υποχρεωτικά ραπέλ και μπόλικα   σαθρά περάσματα.

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00 για το χωριό  Πλανητέρο με προώθηση από χωματόδρομο από τα Ζαρέλια στο διάσελο Κυνηγού (1.550 μ.) όπου η διανυκτέρευση.

Σάββατο: Η διάσχιση ξεκινά με ανάβαση στην κορυφή Καράβι και συνεχίζει  προς Νησί,   Μαδερό,  Γαρδίκι (2.182μ.) με  αναρριχητικά περάσματα.  Εκεί,  ανάλογα την ταχύτητα της ομάδας,  μπορεί να γίνει η διανυκτέρευση Ω.Π.: 8-10,  Β.Δ.: 4

Κυριακή: Ολοκλήρωση της διάσχισης από την εντυπωσιακή κορυφογραμμή χαρακτηρισμένη και ως «Χτένια». Ανάβαση στη Ψηλή Κορυφή (2.355μ.) και κατάβαση   στο Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων (1.700μ.)  Ω.Π.: 10-12,  Β.Δ.4

 Εξοπλισμός – Γνώσεις: οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μια σχετική γνώση αναρρίχησης και να φέρουν μαζί τους ζώνη αναρρίχησης, καταβατήρα, έναν τουλάχιστον αναρριχητικό ιμάντα, 3 καραμπίνερ ασφαλείας, φακό κεφαλής, υλικά μπιβουάκ, σακίδιο 40 λίτρων, τρόφιμα και αρκετό νερό.

Συντονιστής: Γιώργος Βουτυρόπουλος, εκπαιδευτής Ε.Ο.Ο.Α.