Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Ροδόπη: Όρβηλος (2.220μ.). Στενά του Νέστου. Οχυρά Λίσε. Φαράγγι Αγγίτη, Σπήλαιο Ορφέα. Ράφτινγκ στο Νέστο
 

18-21 Ιουνίου

Ροδόπη: Όρβηλος (2.220μ.). Στενά του Νέστου. Οχυρά Λίσε. Φαράγγι Αγγίτη, Σπήλαιο Ορφέα. Ράφτινγκ στο Νέστο.

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 16:30 και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης.

Σάββατο: Αναχώρηση το πρωί για το Παρανέστι. Επίσκεψη στο κάστρο της Καλύβας (του 350π.Χ. με το εξαίρετο υδραγωγείο σχήματος αμφορέα και 12,50μ. βάθος). Επιλογή ανάμεσα σε: α) Πεζοπορία στο μονοπάτι των Στενών του Νέστου, από Κομνηνά (500μ.) – Άνω Κρωμνικό – Κάτω Κρωμνικό – Μαίανδροι του Νέστου – Γαλάνη – Τοξότες (150μ.) Ω.Π.: 5-5.30, Υ.Δ.: +200 -300, Β.Δ.: 1 ή β) συναρπαστικό ράφτινγκ στα στενά του Νέστου από την Πλατανόβρυση έως το Παρανέστι με στάση για κολύμπι στη συμβολή του Αρκουδορέματος με το Νέστο. Φαγητό στο Παρανέστι και κατάληξη όλων στη Δράμα όπου οι επόμενες δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο ή με σκηνές σε υπαίθριο χώρο όπου υπάρχει WC. Προαιρετικός περίπατος στην παλιά πόλη.

Κυριακή: Το πρωί επίσκεψη στα οχυρά Λίσε, τμήμα των οχυρών Μεταξά, που έχει μετατραπεί σε πολεμικό μουσείο εποχής. Στη συνέχεια επιλογή ανάμεσα σε: Δύσκολη διαδρομή: Ανάβαση από τη λίμνη του Κατάφυτου (800μ.) στην κορυφή του Όρβηλου, τον Τσολιά (2.220μ.) στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Το μονοπάτι στην αρχή κινείται σε δάσος και στη συνέχεια σε αλπικά πεδία με υπέροχη θέα Ω.Π.: 8, Υ.Δ.: 1400, Β.Δ.: 3 (20χλμ.) ή   Εναλλακτικά: κοινή πορεία για την κορυφή μέχρι τη Χιονότρυπα (1.900μ.) πριν τον Αυχένα Μικρής Ω.Π.: 5, Υ.Δ.: 1100, Β.Δ.: 2 ή Εύκολη διαδρομή: Πεζοπορία γύρω από τα δασωμένα μονοπάτια της λίμνης Κατάφυτου (800μ.) και σε τμήμα του δασωμένου μονοπατιού προς τον Όρβηλο Ω.Π.: 3, Υ.Δ.: 100, Β.Δ.: 1 (προαιρετικό κολύμπι στη λίμνη και επίσκεψη στο χωριό Κατάφυτο με τα αυθεντικά καφε-κουτούκια του).

Δευτέρα: Πεζοπορία σε ένα τμήμα του φαραγγιού του Αγγίτη ποταμού μέχρι το σπήλαιο με τις βραχογραφίες των ανθρώπων των σπηλαίων και επίσκεψη στο μοναδικό αλλά αναξιοποίητο σπήλαιο του Ορφέα γεμάτο με πλούσιο διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες (απαραίτητος ο φακός κεφαλής) (συνολική διάρκεια δραστηριοτήτων: 3 ώρες).

Συντονιστές: Κώστας Κασάπης, Δέσποινα Τζωρτζάτου, Ανδρέας Μπέσσας