Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Ορεινή Κορινθία: Ολίγυρτος, κορυφή Σκίπιζα (1.935μ.). Ψαρι - Λίμνη Στυμφαλία (κυκλική).Μουσείο περιβάλλοντος Στυμφαλίας
 

5 Δεκεμβρίου

Ορεινή Κορινθία: Ολίγυρτος, κορυφή Σκίπιζα (1.935μ.). Ψάρι - Λίμνη Στυμφαλίας. Μουσείο περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Αναχώρηση 07:00 για το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας όπου αποβιβάζεται η ομάδα της εύκολης πορείας και επισκέπτεται το αξιόλογο μουσείο. Στη συνέχεια πεζοπορία προς τον αρχαιλογικό χώρο.. Κατόπιν μεταφέραται οδικώς στο χωριό Ψάρι. Η ομάδα για τη δύσκολη πορεία συνεχίζει με το πούλμαν μέχρι το χωριό Λαύκα

Oligyrtos summit view

Εύκολη πορεία: Από το χωριό Ψάρι Κορινθίας (800μ.) ανηφορίζουμε προς το ύψωμα Σταυραετός (1.107μ.) με υπέροχη θέα στις γύρω κορυφές, και τη λίμνη Στυμφαλία. Μετά η διαδρομή κατηφορίζει και φτάνουμε στα υπολείμματα του Αδριάνειου Υδραγωγείου (του 138μ.Χ.)

Ω.Π.: 3:30 - 4:00, Υ.Δ.: +310 μ, Β.Δ.: 1.  

Δύσκολη πορεία: Από το χωριό Λαύκα Κορινθίας (685μ.). Η διαδρομή αρχίζει  από την πλατεία του χωριού σε ανηφορικό μονοπάτι προς στο εκκλησάκι της Αγ. Σωτήρας το οποίο συναντά μετά από μία ώρα και 500μ. υψομετρικής διαφοράς. Στη συνέχεια ακολουθεί δασώδη διαδρομή με έλατα τα οποία σταδιακά δίνουν την θέση τους σε χαμηλή υποαλπική βλάστηση έχοντας κατεύθυνση το οροπέδιο Γούπατα (1.200μ.). Διασχίζει το οροπέδιο με νότια κατεύθυνση, ακολουθεί ομαλό λούκι το οποίο οδηγεί στο διάσελο της κορυφογραμμής και συνεχίζει ΒΔ έως την κορυφή Σκίπιζα (1.935 μ.). Επιστροφή από την ίδια διαδρομή.

Ω.Π. : 7, Υ.Δ.: 1.250, Β.Δ.: 2 

 

Συντονιστές δύσκολης πορείας: Χρυσουλα Γούτσου  & Νείλος Πιτσινός

Συντονιστής εύκολης πορείας: Κώστας Ταξιάρχου 

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapidtest διάρκειας 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό test διάρκειας 72 ωρών, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Επίσης είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός του πούλμαν