Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Ελικώνας,  Κολιέδες (1.486μ.). Πεζοπορίες από Ανάληψη (Κάτω Σούρπη).(διασχίσεις). Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας. Βραβεύσεις αθλητών, ορειβατών, αναρριχητών εθελοντών.
 

Κυρ. 23/1

Ελικώνας,  Κολιέδες (1.486μ.). Πεζοπορίες από Ανάληψη (Κάτω Σούρπη).

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας. Βραβεύσεις αθλητών, ορειβατών, αναρριχητών εθελοντών.

Τροποποιημένο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στην πρόγνωση του καιρού (χαμηλές θερμοκρασίες κι ηλιοφάνεια) για την περιοχή και έναρξη των πεζοποριών από χαμηλότερο υψόμετρο (350μ.):  

Αναχώρηση από την αφετηρία μας στις 07:00 για το χωριό Ανάληψη (350μ.) (πρώην Κάτω Σούρπη)  α)  Δύσκολη πορεία: ανάβαση στην κορυφή Κολιέδες (1486μ.) με χρήση απαραιτήτως χειμερινού εξοπλισμού (κραμπόν-πιολέ). Οι ώρες πορείας θα εξαρτηθούν από την ποιότητα του χιονιού.β) Εύκολη πορεία: κυκλική διαδρομή διάρκειας περίπου 4-5 ωρών, ή μέσω Άνω Σούρπης ή σε άλλο μονοπάτι της περιοχής (ανάλογα με την συνθήκες του χιονιού). Συστήνεται στους πεζοπόρους να είναι εφοδιασμένοι με γκέτες και να διαθέτουν αλλαξιά στο πούλμαν (παπούτσια & παντελόνι) εάν υπάρχει χιόνι. Μεταφορά της κάθε ομάδας ξεχωριστά, με πούλμαν σε ταβέρνα της Λειβαδιάς για το γεύμα, την κοπή της πίτας, τις βραβεύσεις και τα δώρα.  

Συντονιστές δύσκολης πορείας: Γιώργος Αυγέρης & Νείλος Πιτσινός

Συντονιστές εύκολης πορείας: τοπικός οδηγός βουνού & Άλκης Φέτσης 

 

 

Ο Ελικώνας είναι οροσειρά της Βοιωτίας με υψόμετρο 1.748μ.και 16 κορυφές  άνω των 1.000 μέτρων. Ήταν ο τόπος κατοικίας των Εννέα Μουσών,  κόρες του Δία και της Μνημοσύνης, προστάτιδες των τεχνών. Οι πλαγιές του Ελικώνα,  σκεπασμένες με δάση (βελανιδιές, έλατα, οξιές), αγκαλιάζουν το  οροπέδιο  της  Αρβανίτσας.

elikonas megali loutsa

elikonas arvanitsa