Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Βαρδούσια: Γιδοβούνι (2.084μ.)
 

Σαβ. 5/3 - Κυρ. 6/3

Βαρδούσια: Γιδοβούνι (2.084μ.)

Εξόρμηση στις Ρουμελιώτικες Άλπεις, χειμερινή ανάβαση στο Γιδοβούνι (2084 μ.), μια από τις πιο δυσπρόσιτες κορυφές των βουνών μας.

Η τεχνική αυτή ανάβαση απευθύνεται σε έμπειρους ορειβάτες, εξοικειωμένους με την χρήση πιολέ, κραμπόν και ασφαλιστικών μέσων.5 6.3.22 ΓΙΔΟΒΟΥΝΙ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ d73b1

Σάββατο 5/3 06:00 Αναχώρηση οδικώς με Ι.Χ. και μετάβαση στο χωριό Αθανάσιος Διάκος. Ανάβαση στο καταφύγιο της Ε.Ο.Ο.Α. (1.918μ.) και διανυκτέρευση εκεί. Το καταφύγιο διαθέτει οργανωμένη κουζίνα, τουαλέτες και υπνοθαλάμους των 10-20 ατόμων. Υψομετρική διαφορά 800 μ. ώρες πορείας 3.

Κυριακή 6/3 06:00 Κατάβαση στα Μουσουνιτσιώτικα λιβάδια, τραβέρσα από χαμηλά Αλογόραχη, Πλάκα Πυραμίδα προς την Σκασμένη Στρούγκα και συνέχεια στις ανηφορικές πλάκες που οδηγούν στο ΝΑ λούκι του Γιδοβουνίου. Η διαδρομή εκεί γίνεται πιο τεχνική και σε κάποια σημεία απαιτείται η χρήση σχοινιού και ασφάλειας (στους οδηγούς δίνεται ως ΙΙΙ βαθμού δυσκολίας), 200μ. με πρώτη χειμερινή ανάβαση από τους Γ. Μιχαηλίδη- Δ. Λιάγκο 1955. Από την κορυφή κατάβαση από το ίδιο λούκι και επιστροφή στον Αθανάσιο Διάκο μέσω του διάσελου του Σταυρού. Ώρες πορείας 8. Γεύμα και επιστροφή στην Αθήνα με σύντομη στάση για θερμά λουτρά στις Θερμοπύλες.

Απαραίτητος ο εξοπλισμός χειμερινού βουνού καθώς και κράνος, μποντριέ, κραμπόν, πιολέ, καταβατήρα, 2 καραμπίνερ ασφαλείας, 2 ιμάντες ραφτούς 50-60 εκ, 1 κορδονέτο 50-60 εκ., σχοινιά. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι απόφοιτοι σχολών χειμερινού βουνού ή να διαθέτουν γνώσεις αναρρίχησης

Η κράτηση στο τηλέφωνο του Συλλόγου είναι απαραίτητη

Συντονιστής: Γιώργος Βουτυρόπουλος