Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Πάρνηθα: Πεζοπορία ως το αρχαίο φρούριο Φυλής.(για παιδιά & εφήβους)
 

1/5

Πάρνηθα: Πεζοπορία ως το αρχαίο φρούριο Φυλής.

Μια πεζοπορία για παιδιά και εφήβους συνοδευόμενα από έναν τουλάχιστον γονέα

parnitha frourio

Προτεινόμενες ηλικίες παιδιών: 08-15 ετών

Συνάντηση 09:00 στην πλατεία παλιού Δημαρχείου Χασιάς. Από εκεί θα μετακινηθούμε με τα Ι.Χ. μας 5 χιλιόμετρα περίπου στον επαρχιακό δρόμο Φυλής – Δερβενοχωρίων όπου θα σταθμεύσουμε στα 560μ. υψόμετρο

Από αυτό το σημείο αρχίζει η πεζοπορία μας στην αρχή κατηφορικά από παλιό χωματόδρομο στο δάσος όπου σταδιακά ανηφορίζει με κατεύθυνση το αρχαίο φρούριο Φυλής. Στην πορεία μας συναντούμε το κύριο μονοπάτι με σήμανση τον πορτοκαλί κύκλο το οποίο έρχεται από τα Διπόταμα και καταλήγει στο Φρούριο Φυλής και κατευθυνόμενοι δεξιά το ακολουθούμε. Σε λίγο φτάνουμε σε τμήμα του αρχαίου δρόμου που οδηγούσε στην αρχαιότητα στο Φρούριο και κινείται παράλληλα με το ρέμα της Θοδώρας για λίγο. Συνεχίζουμε ακολουθώντας ένα μικρό αλλά ανηφορικό τμήμα και σε λίγο φτάνουμε στο αρχαίο φρούριο Φυλής που βρίσκεται στα 850μ. υψόμετρο. Η πεζοπορία μας διαρκεί περίπου 1 ώρα και θετική υψομετρική διαφορά της είναι 200μ. Θα επισκεφτούμε τα ερείπια του Φρουρίου ανεβαίνοντας από το μοναδικό σημείο πρόσβασής του και θα πληροφορηθούμε στοιχεία από την ιστορία του όπως και για τον  σπουδαίο Αθηναίο στρατηγό Θρασύβουλο που θεωρείται ότι έδρασε στην περιοχή. Μικρό πικ-νικ στην ανοιξιάτικη φύση απολαμβάνοντας τη θέα μέχρι τη Σαλαμίνα και το πυκνό  δάσος στο ρέμα της Θοδώρας. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε από την ίδια διαδρομή στην αφετηρία μας. Συνολικά θα θε πεζοπορήσουμε περίπου 2-2.30 ώρες (ανάλογα με τις δυνατότητες της ομάδας μας).

Ο εξοπλισμός μας πρέπει να αποτελείται από ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια με τρακτερωτή σόλα, μικρό σακίδιο πλάτης, νερό περίπου 1,1/2 lt, κολατσιό για το πικ-νικ μας, καπέλο, αντιηλιακό. Στις πεζοπορίες μας συστήνουμε να αποφεύγονται τα βαμβακερά ρούχα και να προτιμώνται τα αθλητικά-συνθετικά.

Συντονιστής: Γρηγόρης Γρηγοράκης