Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Φαράγγι Περιστεριώνα, ποταμοδιάσχιση. Γιόγκα με τον Βαγγέλη Κανάρη &  κολύμπι στη παραλία Ακράτας
 

19/6

Φαράγγι Περιστεριώνα, ποταμοδιάσχιση. Γιόγκα με τον Βαγγέλη Κανάρη &  κολύμπι στη παραλία Ακράτας

peristerionas gorge 2e54aΑναχώρηση στις 07:30 για τη γέφυρα του Βουτσίμου κοντά στην Ακράτα. Ξεκινάμε την πεζοπορία μας ακολουθώντας ένα χωματόδρομο κι έπειτα ένα κατηφορικό μονοπάτι που καταλήγει στον ποταμό Κράθι, συνεχίζουμε με τη φορά του ποταμού και φτάνουμε στην είσοδο το Φαραγγιού.   Πρόκειται για ένα πανέμορφο μικρό φαράγγι που το πλάτος στον πυθμένα δεν ξεπερνά τα 5-6 μέτρα ενώ στο στενότερο σημείο του το πλάτος μειώνεται αισθητά στα 2 μέτρα. Οι πανύψηλοι κάθετοι βράχοι και στις δύο πλευρές του, που φθάνουν σε ύψος τα 40-50 μέτρα κόβουν την ανάσα, ενώ τα νερά και οι καταρράκτες δημιουργούν μία μαγική εικόνα στα μέσα περίπου της διαδρομής  θυμίζοντας το φαράγγι "Πάντα Βρέχει" στην Ευρυτανία. Σ' αυτό το σημείο θα χρειαστεί να βραχούμε  από τα νερά του καταρράκτη για να περάσουμε. Για ΄όποιον δεν θέλει να βραχεί από τον καταρράκτη θα υπάρξει διαφοροποίηση της διαδρομής.Έπειτα συνεχίζουμε την πορεία μας παράλληλα με το ποταμό έως την παραλία της Ακράτας, που θα μείνουμε για φαγητό και κολύμπι.

Ατομικός εξοπλισμός: μαγιώ/ βερμούδα, μποτάκι που να μπορεί να βραχεί, αδιάβροχο σακίδιο, καπέλο, δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, αλλαξιά, σνακ και 1lt νερό τουλάχιστον.

Γιόγκα: Στην παραλία της Ακράτας θα γίνει μάθημα γιόγκα, ευγενική χορηγία από τον Βαγγέλη Κανάρη. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν υπόστρωμα για γιόγκα καθώς επίσης άνετα και χαλαρά ρούχα

Συντονίστρια : Χαρά Γρηγοριάδου

Γιόγκα: Βαγγέλης Κανάρης