Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

ΑΙΓΙΝΑ, Μονοπάτια πολιτισμού (1-2 & 3): Ανιτσαίο. Αρχαίος Ελαιώνας. Δρακόσπιτο. Σουβάλα. παραλία Μαραθώνα. Γιόγκα. Γιορτή φυστικιού.
 

18/9

ΑΙΓΙΝΑ, Μονοπάτια πολιτισμού (1-2 & 3): Ανιτσαίο. Αρχαίος Ελαιώνας. Δρακόσπιτο. Σουβάλα. παραλία Μαραθώνα. Γιόγκα. Γιορτή φυστικιού.

AIGINA 2 89e7fΣυνάντηση στην Πύλη Ε8 στις 06:45 και αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά στις 07:45. Άφιξη στο λιμάνι της Αίγινας και μεταφορά με πούλμαν στο χωριό Ανίτσαιο.AIGINA ANITSAIO 6ede9 Εκεί λίγο πριν το χωρίο θα ξεκινήσει και η πεζοπορία μας στο μονοπάτι 1. Ξεκινώντας από τον Ναό των Ταξιαρχών που είναι χτισμένος επάνω στα ερείπια του Αρχαίου Ναού του Ελλάνιου Διός. Ανηφορίζουμε σε μονοπάτι με χαμηλή βλάστηση προς την κορυφή του Ελλάνιου όρους (531μ.) όπου βρίσκεται το εκκλησάκι της ανάληψης και ο αρχαίος βωμός του Ελλάνιου Δία. Κατηφορίζοντας  από την κορυφή συνεχίζουμε το μονοπάτι Νο 1 με ωραία θέα ως το χωριό Πέρδικα  και τον Αργοσαρωνικό. Η διαδρομή συνεχίζεται έως το Δρακόσπιτο με την μεγάλη σουβάλα που συναντάμε το μονοπάτι 2 από το Σφεντούρι. Ακολουθούμε το μονοπάτι και συναντάμε τον αρχαίο ελαιώνα του νησιού με τις υπεραιωνόβιες ελιές ηλικίας 1500 ετών, ενώ στην συνέχεια το μονοπάτι κατηφορίζει προς την παραλία του Μαραθώνα Ω. Π.: 4.30-5, Υ.Δ.: +310, -500, Β.Δ.:1+ (8χλμ.). Εκεί, δίπλα στην θάλασσα η δασκάλα yoga Ιωάννα Μπαλατσούκα θα μας κάνει πρόγραμμα stretching-yoga. Επίσης, εκεί θα υπάρξει χρόνος για κολύμπι και φαγητό. Κατόπιν, πούλμαν θα μας μεταφέρει στο λιμάνι της Αίγινας στο ετήσιο φεστιβάλ φιστικιού που τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Εκεί θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για όλους. Αναχώρηση προς Πειραιά στις 21:00.

 Θα χρειαστούμε αρκετό νερό (δεν υπάρχει η δυνατότητα ανεφοδιασμού στην διαδρομή), καπέλο και snack για την πεζοπορία. Ένα mat στρώμα για την πρακτική της yoga και μαγιό για κολύμπι στην θάλασσα.

Συντονιστές: Ριζόπουλος Θεόδωρος & Χαρά Γρηγοριάδου

Δασκάλα Yoga: Ιωάννα Μπαλατσούκα