Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Συντήρηση δικτύου «υιοθετημένων» μονοπατιών δυτικής Πάρνηθας
 

16 & 17/4 Συντήρηση δικτύου «υιοθετημένων» μονοπατιών δυτικής Πάρνηθας

Μια ακόμη πρόσκληση για την Πάρνηθά μας171684212 3028098540751327 6663679331320176564 n 98597

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης για «υιοθεσία» τμημάτων μονοπατιών που ανακοίνωσε ο Σύλλογός μας στις αρχές του 2022 έτυχε θερμής ανταπόκρισης από πολλούς κι αυτό μας έδωσε μεγάλη χαρά προσμετρώντας τη στις επιτυχίες μας για την ανάπτυξη του εθελοντισμού, το συγύρισμα των μονοπατιών της γειτονιάς μας και την προστασία του δάσους!

Καλούμε λοιπόν τους απανταχού εθελοντές που θέλουν να βοηθήσουν, να δουλέψουν μαζί μας το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου στη δυτική Πάρνηθα

Αυτές τις δύο μέρες, με εύκολη τετράωρη πρωινή δουλειά, μοιρασμένοι σε μικρότερες ομάδες, θα διακτινιστούμε στα μονοπάτια ή στα τμήματα μονοπατιών που μας χρειάζονται για να τα καθαρίσουμε από την χαμηλή βλάστηση κι όπου χρειάζεται και να συμπληρώσουμε την σήμανση.

Για τη διάνοιξη τμημάτων κάποιων μονοπατιών από τη βλάστηση και την επανατοποθέτηση της σήμανσης (όπου έχει αφαιρεθεί από φυσιολογικές φθορές ή/και δολιοφθορές) θα χρησιμοποιηθούν κλαδοκοπτικές ψαλίδες, χειροπρίονα, σκεπάρινα και λοιπά κλαδευτικά εργαλεία τα οποία θα διατεθούν από το Σύλλογο.7 Λάθος. Δεν πρέπει να στρίβετε την ψαλίδα 841cf

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη στο τηλέφωνο της Γραμματείας του Συλλόγου μας για διαχωρίσουμε τις ομάδες μας με τα κατάλληλα εργαλεία η κάθε μία (ανάλογα τις ανάγκες του τμήματος που θα αναλάβουν) και να φροντίσουμε τα απλά αλλά και σημαντικά οργανωτικά ζητήματα της δράσης μας! Γάντια εργασίας πρέπει να έχουν οι εθελοντές μαζί τους. Η ώρα και ο τόπος συνάντησης της κάθε ομάδας θα γνωστοποιηθεί στα email των εθελοντών και θα επηρεαστεί από τον αριθμό των εθελοντών που θα δηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Υπεύθυνη συντονισμού εθελοντών: Χρυσούλα Γούτσου