Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Πάρνηθα. Πεζοπορίες. Προβολή φωτογραφιών από το trekking στην Νικαράγουα και Κόστα Ρίκα. Μουσική βραδιά με τους Corazon Latino. Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας. Βραβεύσεις.
 

28-29/1

Πάρνηθα.  Πεζοπορίες. Προβολή φωτογραφιών από το trekking στην Νικαράγουα και Κόστα Ρίκα. Μουσική βραδιά με τους Corazon Latino. Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας. Βραβεύσεις αθλητών, ορειβατών και εθελοντών. (Δυνατότητα συμμετοχής μόνο την Κυριακή)

Για όσους θέλουν να διανυκτερεύσουν στο καταφύγιο το Σάββατο 28/1/17 η κράτηση ισχύει μόνο με την κατάθεση στο σύλλογο του αντιτίμου της διανυκτέρευσης στο καταφύγιο.  

*Οι πορείες προτείνονται για αρχαρίους

Σάββατο: Συνάντηση στις 14:00 στο πάρκινγκ του τελεφερίκ (518μ.). Πεζοπορία από τη χαράδρα της Χούνης μέχρι το καταφύγιο Μπάφι (1.160μ.). Ω.Π.: 2,30, Υ.Δ.: 642, Β.Δ.: 1, (4,3 χλμ.). Υπάρχει η δυνατότητα όσων επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το τελεφερίκ. Προβλέπεται διανυκτέρευση στο καταφύγιο ή αναχώρηση με το τελεφερίκ αργά το βράδυ όσων δεν επιθυμούν να διανυκτερεύσουν.

18:00: «Νικαράγουα – Κόστα Ρίκα. Αναβάσεις σε ηφαίστεια, πεζοπορίες σε τροπικά δάση της βροχής και παραλίμνιες διαδρομές». Παρουσίαση φωτογραφιών από συμμετέχοντες στο ορειβατικό αυτό ταξίδι του Συλλόγου μας.

Θα ακολουθήσει  μουσική  βραδιά με τους «Corazon Latino», τον Selso Pio Moran Tsavez (bongos & horestes), τον Panagis Valdes (τραγούδι), και την Merilyn Saldana σε  ένα μουσικό και χορευτικό ταξίδι στις χώρες της λατινικής Αμερικής  


Κυριακή: Αναχώρηση 08:30 από το καταφύγιο για προαιρετική πεζοπορία (μπορούν να συμμετάσχουν και όσα άτομα επιθυμούν να πεζοπορήσουν αλλά δεν διανυκτέρευσαν στο καταφύγιο, αν βρίσκονται στο Μπάφι στις 08:30). Μία όμορφη, εύκολη, κυκλική διαδρομή η οποία ξεκινά από το καταφύγιο Μπάφι, πηγή Σκίπιζα, παρατηρητήριο ΕΔΑΣΑ και Μόλα. Στη συνέχεια, αφού περάσει από την πηγή Χαρά, επιστρέφει στο Μπάφι ολοκληρώνοντας τον κύκλο γύρω από την κορυφή Όρνιο (κυκλική πορεία) Ω.Π.: 3.30-4,  Υ.Δ.: +-200, Β.Δ.: 1, (12,8 χλμ.) 

12:30 το μεσημέρι κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου. Στους τυχερούς που θα βρουν τα φλουριά της πίτας αντιστοιχούν δώρα ορειβατικά σακίδια. Τα φουριά της πίτας Βραβεύσεις αθλητών, ορειβατών, εθελοντών. Επιστροφή με χρήση του τελεφερίκ όσων επιθυμούν ή πεζοπορώντας κατηφορικά από τη χαράδρα της Χούνης στο πάρκινγκ του τελεφερίκ Ω.Π.: 2, Υ.Δ.: -642, Β.Δ.: 1

Συντονιστές: Μέλη του Δ.Σ.