Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής

Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής) Ικτίνου 3 & Προμηθέως (παράδρομος της Αττικής οδού) ΦΥΛΗ ΤΚ13344 (350μ.από την έξοδο 6 της Αττικής οδού και από τη στάση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου) Τηλ.2102411148 Κιν.6981005747

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ, πεζοπορίες. Η ανέγγιχτη ομορφιά. 01 Αυγ 2024
08:00AM - 05:00PM
ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ, πεζοπορίες. Η ανέγγιχτη ομορφιά. 
01 Αυγ 2024
08:00AM - 05:00PM
ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ, ανάβαση στην κορυφή RAZDELNAYA (6 148μ).
Κύθηρα: πεζοπορίες 27 Αυγ 2024
08:00AM - 05:00PM
Κύθηρα: πεζοπορίες
Ανατολική Αττική: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στη Βραυρώνα. Πεζοπορία: Παραλία Χαμολιάς - Παραλία Αράχνες. Κολύμπι08 Σεπ 2024
08:00AM - 05:00PM
Ανατολική Αττική: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στη Βραυρώνα. Πεζοπορία: Παραλία Χαμολιάς - Παραλία Αράχνες. Κολύμπι
 Αιτωλοακαρνανία: Παναιτωλικό: κορυφή Κατελάνος (1.924μ.), διάσχιση. Ποταμοσπήλαιο «Θεοτικό». Δίδυμοι καταρράκτες Μοκιστιάνου. Θέρμο: Μονοπάτι νερου και πέτρας. Λίμνη Τριχωνίδα.13 Σεπ 2024
04:30PM - 09:00PM
Αιτωλοακαρνανία: Παναιτωλικό: κορυφή Κατελάνος (1.924μ.), διάσχιση. Ποταμοσπήλαιο «Θεοτικό». Δίδυμοι καταρράκτες Μοκιστιάνου. Θέρμο: Μονοπάτι νερου και πέτρας. Λίμνη Τριχωνίδα.
Όλυμπος, διασχίσεις: Μύτικας (2.917μ.). Μαστορούλι - Βάθρες Αγ.Κόρης. Σταυρός – Ενιππέας – Πριόνια.27 Σεπ 2024
04:00PM - 05:00PM
Όλυμπος, διασχίσεις: Μύτικας (2.917μ.). Μαστορούλι - Βάθρες Αγ.Κόρης. Σταυρός – Ενιππέας – Πριόνια.
Όλυμπος: Πέρασμα Νάτση (εκπαιδευτική ανάβαση)27 Σεπ 2024
04:00PM - 09:00PM
Όλυμπος: Πέρασμα Νάτση (εκπαιδευτική ανάβαση)
Φωκίδα. Γκιώνα: Στρώμη – Σπήλαιο Στρώμης ή Σπηλιά Mayer – Ε4(κυκλική)06 Οκτ 2024
07:00AM - 09:00PM
Φωκίδα. Γκιώνα: Στρώμη – Σπήλαιο Στρώμης ή Σπηλιά Mayer – Ε4(κυκλική)
11 Οκτ 2024
04:30PM - 09:00PM
Νότια Πίνδος: Καπ-Γκρας, κορυφή Νεράϊδα (1931μ.), Μουτσαριώτικο Ρέμα. Καταρράκτης «Μαντάνι του Δαίμονα»
03 Νοε 2024
07:00AM - 08:00PM
ΝΔ Χελμός: Πλανητέρο –κορυφή Καλόγερος (1.372μ.) - Ελατόφυτο
Ποικίλο όρος, κορυφή Ζαχαρίτσα (452μ.), (ανάβαση από την Πετρούπολη) 15 Δεκ 2024
09:00AM - 05:00PM
Ποικίλο όρος, κορυφή Ζαχαρίτσα (452μ.), (ανάβαση από την Πετρούπολη) 

ΣΧΟΛΕΣ

Το ορειβατικό σκι είναι ένα σπορ που απευθύνεται σε ορειβάτες αλλά και σε χιονοδρόμους.Στους χιονοδρόμους, η γνώση τεχνικών ορειβατικού σκι θα δώσει τη ασφαλή δυνατότητα και τις τεχνικές για να κινηθούν και εκτός πιστών ενός οργανωμένου χιονοδρομικού κέντρου, ενώ στους ορειβάτες θα δώσει τη δυνατότητα να απολαύσουν και να προσεγγίσουν με ασφάλεια και ταχύτητα ορεινούς όγκους.1 6248e

Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

Σλοβενία, πεζοπορίες στις Ιουλιανές Άλπεις. κορυφή Triglav,
 

ΣΛΟΒΕΝΙΑ, Πάσχα: 13/4 έως 17/4

Ιουλιανές Άλπεις – πεζοπορίες στον Εθνικό δρυμό Triglav – ανάβαση στην κορυφή Triglav (2.864μ.)

το ταξίδι οργανώνεται από τουριστικό πρακτορείο 

1η Ημέρα: 13/4: Αθήνα – Λιουμπλιάνα – Bohinj

Συνάντηση στο αεροδρόμιο στις 03:45 το πρωί και επιβίβαση στο αεροσκάφος για την πτήση των 05:00 με αεροσκάφος της Serbia Air (θα υπάρξει προσυνεννόηση για κοινές μετακινήσεις προς το αεροδρόμιο με ταξί ή Ι.Χ. για όποιους θέλουν). 09:00 Άφιξη στο αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνας και μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο στην Λιουμπλιάνα όπου περιήγηση της πόλης. Περίπατος στο παλιό κέντρο της πόλης κατά μήκος του ποταμού Ljubljanica. Το απόγευμα μεταφορά στο Bohinj, ταχτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα 14/4: Λίμνη Bled – Φαράγγι Vintgar – Λίμνη Bohinj

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη λίμνη Bled το πιο γνωστό φυσικό μνημείο της Σλοβενίας με την πανέμορφη λίμνη, το γραφικό νησάκι στο κέντρο της και το μεσαιωνικό κάστρο. Πανοραμική περιήγηση της λίμνης και μετά πεζοπορία διάρκειας 1,50΄ώρας περίπου στο γραφικό φαράγγι Vintgar, ακολουθώντας τον ποταμό Radovna μέχρι τον καταρράκτη ύψους 16 μέτρων στο τέλος του φαραγγιού. Επιστροφή στο Bled και επίσκεψη στο κάστρο, κτισμένο στο πιο ψηλό βράχο πάνω από τη λίμνη και το χωριό Bled. Ελεύθερος χρόνος στο χωριό μέχρι το απόγευμα. Αναχώρηση για τη λίμνη Bohinj που βρίσκεται στο Εθνικό πάρκο Triglav, στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της Σλοβενίας. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.

*) Η ορειβατική ομάδα για την κορυφή του Triglav θα έχει συνάντηση με τους οδηγούς βουνού και προετοιμασία για την επόμενη μέρα.

Α) Πρόγραμμα πεζοπορικής ομάδας (3η και 4η ημέρα). Ήπιες πεζοπορίες στο εθνικό πάρκο Triglav

3η Ημέρα 15/4: Διαδρομή: Λίμνη Bohinj - Kranjska Gore – Πέρασμα VRŠIČ – Πηγές ποταμού Soca – Trenta – Bovec – Πέρασμα Predil – Bohinj

Μετά το πρωινό αναχώρηση για μια από τις πιο όμορφες διαδρομές της Σλοβενίας. Μεταφορά με το πούλμαν για την Kranjska Gora το πιο γνωστό χιονοδρομικό κέντρο της Σλοβενίας, μέχρι το πέρασμα Vrsic ακολουθώντας τον δασικό δρόμο κατασκευασμένο από Ρώσους στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Α’ παγκοσμίου πολέμου και μετά το πέρασμα, κατηφορικά μέχρι τις πηγές του ποταμού Soca που βρίσκονται κάτω από ένα βράχο. Ο ποταμός είναι το πιο όμορφο και πιο καθαρό ποτάμι της Σλοβενίας κι ίσως και της Ευρώπης. Η πεζοπορία αρχίζει ακολουθώντας την παραποτάμια διαδρομή μέχρι την περιοχή Trenta όπου περνά ανάμεσα από παραδοσιακά χωριά και δίπλα από γραφικά σπιτάκια. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο Bovec παραδοσιακό θέρετρο και χιονοδρομικό κέντρο κοντά στα Αυστριακά και Ιταλικά σύνορα. Μικρό γεύμα, ξεκούραση και περιήγηση του χωριού Bovec. Ανάβαση μέχρι το πέρασμα Predil στους πρόποδες του μεγάλου βράχου  Manghart στα σύνορα Σλοβενίας – Ιταλίας και κατάβαση στο Tarvisio. Οι ώρες πορείας μπορεί να είναι 3 ή 4 ή 5 ανάλογα που θέλει ο κάθε πεζοπόρος να διακόψει την πεζοπορία και να επιβιβαστεί στο πούλμαν. Οι πεζοπορίες είναι εύκολες και δεν απαιτείται κραμπόν-πιολέ αλλά μόνο ζεστά ρούχα, κατάλληλα ορειβατικά μποτάκια, σκούφος, γάντια, αδιάβροχο-αντιανεμικό, μπατόν, γυαλιά ηλίου με υψηλό UV προστασίας κλπ. Από το Tarvisio επιβίβαση στο πούλμαν και κατάληξη στο χωριό Bohinj για τη διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

4h Ημέρα 16/4: Ποταμός Mostnica – Βουνό Voja – Βουνό Vogel – Καταρράκτης Savica

Μετά το πρωινό μεταφορά με το πούλμαν στο χωριό Stara Fuzina (541μ.). Έναρξη πεζοπορίας ακολουθώντας τον γραφικό ποταμό Mostnica, με διαδρομή που περνά μέσα από όμορφο δάσος μέχρι το καταφύγιο στο βουνό Voja. Μικρή στάση για ξεκούραση και καφέ επιστροφή στο χωριό Stara Fuzina. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο χιονοδρομικό κέντρο του βουνού Vogel. Μεταφορά με το τελεφερίκ στο χιονοδρομικό κέντρο με την πιο όμορφη πανοραμική θέα στο Triglav, στις κεντρικές Ιουλιανές Άλπεις και στη  Λίμνη Bohinj). Ξεκούραση στο καταφύγιο του χιονοδρομικού και επιστροφή με το τελεφερίκ στο χωριό Stara Fuzina. Αναχώρηση με το πούλμαν για τον καταρράκτη Savica (653μ.) όπου συνάντηση με την ορειβατική ομάδα. Επιστροφή όλων με το πούλμαν στο ξενοδοχείο για τη διανυκτέρευση. Οι ώρες πορείας συνολικά είναι περίπου 4-5 και οι πεζοπορίες χαρακτηρίζονται εύκολες χωρίς μεγάλη υψομετρική διαφορά.

Β) Πρόγραμμα της ορειβατικής ομάδας (3η και 4η ημέρα) :

3η Ημέρα 15/4: KRMA-KREDARICA (2.515μ.)

04:00 Αφύπνιση (πρωινό πακέτο) και αναχώρηση με το λεωφορείο για την Krma. Η διαδρομή για την κορυφή αρχίζει από το όμορφο οροπέδιο της Krma (780μ.) μέχρι το καταφύγιο Kredarica (2.515μ). Ω.Π.: 7-8 Υ.Δ.: 1.735, Β.Δ.: 3 (ή 5 με χιόνι)   Ταχτοποίηση στο οργανωμένο καταφύγιο όπου και η διανυκτέρευση σε πολύκλινα δωμάτια.

4η Ημέρα 16/4: ημέρα κορυφής. Διαδρομή: Kredarica - Triglav (2.864μ.)- Dolic- Λίμνες του Triglav – καταρράκτης Savica

05:00 Αφύπνιση (πρωινό πακέτο) και αναχώρηση από το καταφύγιο μέχρι την κορυφή Triglav (2.864μ.). Ω.Π.: 1,5 Απόλαυση της μοναδικής θέας από την κορυφή. Κατάβαση μέσω της κορυφής Μικρού Triglav από την νότια πλευρά μέχρι το καταφύγιο Planika (2.401m).  Διάρκεια κατάβασης Ω.Π.:1 Μικρό διάλλειμα στο καταφύγιο και συνέχιση της κατάβασης μέχρι το καταφύγιο Dolic (2.151μ.). Ω.Π.: 2. Διάλλειμα και απόλαυση της καταπληκτικής θέας της δυτικής πλευράς του εθνικού πάρκου Triglav και της κορυφής Jalovec. Αναχώρηση για τις περίφημες λίμνες του Triglav (μικρή ανάβαση και μεγαλύτερη κατάβαση στα 1.685μ.). Ω.Π.: 3,5 Στο υπέροχο αλπικό πεδίο βρίσκεται το πιο όμορφο τμήμα του εθνικού πάρκου με τις 7 μικρές λίμνες. Μικρή στάση στο καταφύγιο και κατάβαση μέχρι τον καταρράκτη Savica (653μ.). Ω.Π.:3. Συνολικές ώρες πορείας 10-11, Υ.Δ.: +350, κατάβαση 2.211, Β.Δ.:5 Συνάντηση με την πεζοπορική ομάδα και επιστροφή με το πούλμαν στο ξενοδοχείο για τη διανυκτέρευση.

*) Οι ώρες πορείας είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις δυνατότητες της ομάδας, τις καιρικές συνθήκες και της φύσης του μονοπατιού.

**) Αν ο καιρός δεν το επιτρέπει, θα πραγματοποιηθεί εναλλακτική διαδρομή σε χαμηλότερες κορυφές, μέχρι το καταφύγιο Planika ή την κοιλάδα των 7 λιμνών.

***) Απαραίτητος χειμερινός εξοπλισμός για την ανάβαση στην κορυφή Triglav: κράνος, μπωντριέ κραμπόν, πιολέ, 2 καραμπίνερ, μπατόν, γιαλιά με υψηλή UV προστασία, χειμερινός υπνόσακος, φακός κεφαλής και γενικά ρουχισμός και εξάρτηση για χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνι.

Κοινό πρόγραμμα:

5η Ημέρα 17/4: Σπήλαιο Postojna, Λιουμπλιάνα

Μετά το πρωινό αναχώρηση με το πούλμαν για την Postojna και επίσκεψη στο ομώνυμο σπήλαιο, ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της χώρας.  Η περιήγηση αρχίζει με μεταφορά με ηλεκτρικό τρενάκι στο βάθος του σπηλαίου, συνεχίζεται με πεζοπορία και ξενάγηση για περίπου 2 ώρες και η επιστροφή γίνεται πάλι με το ηλεκτρικό τρενάκι. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και αγορές στη Λιουμπλιάνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο  για την πτήση των 20:45

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στο Bohinj: 4ΧΒΒ σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια (Hotel Jezero 4*, www.hotel-jezero.si

-Μεταφορές με πούλμαν 5 ημέρες ανάλογα με το πρόγραμμα

Είσοδοι στα αξιοθέατα, στα εθνικά πάρκα και στο τελεφερίκ

Ξενάγηση και συνοδεία από επίσημο αγγλόφωνο ξεναγό 5 ημέρες

Συνοδεία οδηγού βουνού για τις απλές πεζοπορίες της 3ης και 4ης ημέρας

Ταξιδιωτική ασφάλεια έναντι ατυχήματος 

 

Τοπικούς φόρους,

 

Δεν περιλαμβάνονται:

- Διαφορά μονόκλινου (18 ευρώ ανά διανυκτέρευση)

Επιβάρυνση για δείπνο – μπουφέ στο ξενοδοχείο= 15 ευρώ ανά άτομο την ημέρα

Ατομικός προσωπικός εξοπλισμός

Προαιρετικές εξορμήσεις, αναψυκτικά,ποτά κλπ. 

*)Οικονομική επιβάρυνση μόνον για την ορειβατική ομάδα για την διήμερη ανάβαση στην κορυφή του Triglav:

  • Μία διανυκτέρευση στο καταφύγιο Kredarica σε πολύκλινα δωμάτια: 24 ευρώ / άτομο
  • Αμοιβή οδηγών βουνού για την ανάβαση στο Triglav (αμοιβές σύμφωνα με τον πίνακα)

Αναλυτικά:

3ti mera: 3η ημέρα: Δύο οδηγοί βουνού θα συνοδεύσουν την ομάδα από το ξενοδοχείο μέχρι το καταφύγιο

4ti mera: 4η ημέρα: Την ημέρα της ανάβασης στην κορυφή ανά δύο άτομα θα υπάρχουν δύο οδηγοί βουνού. 

6 άτομα

3η ημέρα/2 οδηγοί Χ 300ευρώ

4η ημέρα/3 οδηγοί Χ 330 ευρώ

Σύνολο για τους οδηγούς βουνού για 2 ημέρες = 1500 ευρώ 1  διανυκτέρευση / καταφύγιο Χ 24 ευρώ 274 ευρώ / άτομο
8 άτομα

3η ημέρα / 2 οδηγοί Χ 300 ευρώ

4η ημέρα / 4 οδηγοί Χ 300 ευρώ

Σύνολο για τους οδηγούς βουνού για 2 ημέρες = 1800 ευρώ 1 διανυκτέρευση / καταφύγιο Χ 24 ευρώ 249 ευρώ / άτομο
10 άτομα

3η ημέρα / 2 οδηγοί Χ 300 ευρώ

4η ημέρα / 5 οδηγοί Χ 300 ευρώ

Σύνολο για τους οδηγούς βουνού για 2 ημέρες = 2100 ευρώ 1 διανυκτέρευση / καταφύγιο Χ 24 ευρώ 234 ευρώ / άτομο

*) Η εξόφληση των αμοιβών των οδηγών βουνού θα γίνει μετρητοίς μετά την άφιξη στο ξενοδοχείο στο Bohinj και θα είναι ανάλογη με τον αριθμό των συμμετεχόντων στην ομάδα σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα και κοστολόγιο

**) Η εξόφληση του κόστους της διαμονής στο καταφύγιο θα γίνει μετά από την άφιξη στο ξενοδοχείο στο Bohinj  μετρητοίς στον ξεναγό ή κατ’ ευθείαν στο καταφύγιο (μετά από συνεννόηση με τον ξεναγό και τους οδηγούς βουνού)

Συντονίστρια: Λήδα Τσόλκα 

 Πτήσεις, κόστος και τρόπος καταβολής:

Οι πτήσειςμε την Air-Serbian είναι οι παρακάτω :

JU 517 Q 13APR 4 ATHBEG HK1 0500 0540   319 E 0 S                

JU 190 Q 13APR 4 BEGLJU HK1  0735 0900   AT7 E 0 S                  

JU 195 Q 17APR 1 LJUBEG HK1  2045 2205   AT7 E 0 S                  

JU 516 Q 18APR 2 BEGATH HK1 0030 0300   319 E 0 S

Κόστος αεροπορικών εισιτηρίων: 282 ευρώ

Για το ταξίδι απαιτείται αστυνομική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο