Η Πάρνηθα έχει τον αγώνα της

13o ΑΡΜΑ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

7o ATHENS-FILY CLIMB FEST

7o ATHENS-FYLI CLIMB FEST

11-12 Σεπτεμβρίου

Σάββατο 11/9: Αναχώρηση 07:00 για το χωριό Παλαιό Χαλκιόπουλο (850μ). Ξεκινάμε πορεία  στο Μέγα Ρέμα περνώντας από μονοπάτι ή διασχίζοντας την κοίτη του ποταμού, παραπόταμου του Ινάχου. Συναντάμε τους καταρράκτες της Γκούρνας και συνεχίζουμε στο Μαγεμένο Πλατανόδασος. Η διαδρομή είναι κατηφορική και περιβάλλεται από τεράστια πλατάνια. Περνώντας το τοξωτό γεφύρι του Αγίου Μηνά ολοκληρώνεται η πορεία και καταλήγουμε στο Νέο Χαλκιόπουλο (374μ.) όπου θα διανυκτερεύσουμε σε δωμάτια ή σκηνές μέσα στο χωριό απέναντι από το ξενοδοχείο. 

Ω.Π:4, Υ.Δ.: -476 Β.Δ.: 1 (7χλμ.)

Κυριακή 12/9: Μετάβαση με οδικώς σε περιοχή του χωριού Βελαώρα Ευρυτανίας το οποίο χωρίζεται από το χωριό Τοπόλιανα με γεφύρι του Γρανιτσιώτικου ποταμού, κοντά από το οποίο αρχίζουν οι διαδρομές μας. Αρχικά, κατάβαση στο φαράγγι Μπουζονίκου με ψηλά εντυπωσιακά τοιχώματα τα οποία είναι αναρριχητικά πεδία. Επιστροφή στο γεφύρι  και στη συνέχεια πεζοπορούμε  στο Γρανιτσιώτικο φαράγγι που το ακολουθούμε μέχρι την ένωσή του με τον Αχελώο, σημείο με εντυπωσιακές πλάκες και μικρούς καταρράκτες. Στην έξοδο του Γρανιτσιώτικου  υπάρχει σημείο για κολύμπι αν το νερό είναι αρκετό. Τοπίο με υπέροχες εικόνες και με χαρακτηριστικά κάθετα βράχια, τα οποία είναι και αναρριχητικά πεδία, πλούσια βλάστηση με αριές, δάφνες, κουμαριές και πλατάνια συνθέτουν ένα παραποτάμιο τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς. Ποταμοδιάσχιση με παπούτσια που θα βραχούν. 

Ω.Π.: 4, Β.Δ.: 1+

 Γιόγκα: Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης θα γίνει μάθημα γιόγκα, ευγενική χορηγία από τον Ιωάννη Γέρου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν υπόστρωμα για γιόγκα καθώς επίσης άνετα και χαλαρά ρούχα

Συντονίστριες: Δέσποινα Τζωρτζάτου & Πηνελοπη Γουργουρίνη (με την βοήθεια των Θωμά Νταβαρίνου και Χριστόφορου Καραγεώργου)