ΣΧΟΛΗ ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΒΡΑΧΟΥ ΜΑΙΟΣ – ΙΟΥΝ 2023

 

«Επεκτείνετε τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας στην αναρρίχηση παρακολουθώντας τη σχολή μέσου επιπέδου αναρρίχησης βράχου του Ε.Π.Ο.Σ. ΦΥΛΗΣ»middle level climbing 2 4c59d

Η Σχολή Αναρρίχησης Μέσου Επιπέδου του Ε.Π.Ο.Σ. ΦΥΛΗΣ είναι οργανωμένη σύμφωνα με το κανονισμό εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης. Βασικός στόχος της σχολής είναι η περαιτέρω τεχνική κατάρτιση και απόκτηση εμπειριών ώστε να μπορούν οι συμμετέχοντες μετά την αποφοίτησή τους να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις πολλαπλών σχοινιών σε οργανωμένες ορθοπλαγιές. Επικεφαλής εκπαιδευτής της σχολής είναι ο Γιώργος Βουτυρόπουλος, Ομοσπονδιακός Εκπαιδευτής Ορειβασίας, Αναρρίχησης και Οδηγός Βουνού μέλος του Σωματείου Ελλήνων Οδηγών Βουνού. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα δανεισμού υλικών αν χρειαστεί από το σύλλογο. Το κόστος εγγραφής στο σύλλογο και συνδρομής για ένα χρόνο είναι 15€. Τα έξοδα μετακινήσεων, διαμονής, διατροφής βαραίνουν τους συμμετέχοντες. Τα παρακάτω είναι τα βασικά δικαιολογητικά συμμετοχής στη σχολή και θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 9/5/2023 στη Γραμματεία του συλλόγου, όπως και το 50% των εξόδων εκπαίδευσης:

Δικαιολογητικά:

  1. Ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο, που να έχει εκδοθεί τις τελευταίες 60 ημέρες από την υποβολή της αίτησης και να αναφέρει ότι είστε υγιής και μπορείτε να αθληθείτε.
  2. Μία φωτογραφία τύπου ταυτότητας έγχρωμη ή ασπρόμαυρη.
  3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας και τις δύο όψεις.
  4. Φωτοτυπία ορειβατικής ταυτότητας και τις δύο όψεις.
  5. Φωτοτυπία της βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης της Σχολής Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων της Ε.Ο.Ο.Α.
  6. Κατάσταση με την απαιτούμενη αναρριχητική δράση.
  7. Αίτηση συμμετοχής (παρέχεται από τη γραμματεία)
  8. Δικαιολογητικά σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς λόγω covid-
  9. Δελτίου μέλους ορειβατικού συλλόγου ΕΟΟΑ (παρέχεται και με την εγγραφή στον Ε.Π.Ο.Σ ΦΥΛΗΣ)

Πληροφορίες- Δηλώσεις συμμέτοχης: Ε.Π.Ο.Σ. ΦΥΛΗΣ Ικτίνου 3 & Προμηθέως (παράδρομος της Αττικής οδού) ΦΥΛΗ ΤΚ 13344, 17:30 – 20:30 τηλ. 210-2411148. E-mail:eposfilis@gmail.com.

 Τραπεζικός λογαριασμός του Συλλόγου  EUROBAΝK ΙΒΑΝ: GR2402604490000140200232769. Στην αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει να αναφέρεται το όνομά του εκπαιδευόμενου.

        Κόστος συμμετοχής 360 ευρώ. Το κόστος ασφάλισης (ασφάλεια ατυχήματος)   περιλαμβάνεται στο παραπάνω ποσό. Η σχολή θα πραγματοποιηθεί με ελάχιστη συμμετοχή τα 5 άτομα  και μέγιστη συμμετοχή τα 12 άτομα

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχολής Μέσου Επιπέδου Αναρρίχησης Βράχου: ΜΑΙΟΣ – ΙΟΥΝ 2023

9/5                   Λήξη προθεσμίας κατάθεσης δικαιολογητικών, συνάντηση γνωριμίας στα γραφεία του Συλλόγου, παρουσίαση σχολής, εξοπλισμός δανεισμός υλικών. (19:00-21:00).

13/5                 Πεντέλη Δυτ. Τοίχος 08:00-14:00: αξιολόγηση συμμετεχόντων, χρήση εξoπλισμού (reverso, διπλά σχοινιά), ρελέ, ραπέλ, χρήση φορητής ασφάλειας, κίνδυνοι στην ορθοπλαγιά, υποχώρηση από διαδρομή.

14/5                 Κορινθία Φρύγανη  08:00-17:00 προετοιμασία και εκτέλεση διαδρομών, επικεφαλής αναρρίχηση σε πολλαπλών σχοινιών διαδρομές. Υποχώρηση από ορθοπλαγιά.

19-21/5            Βαράσοβα: προετοιμασία και εκτέλεση διαδρομών, επικεφαλής                              αναρρίχηση με χρήση φορητών ασφαλειών, τεχνικές σχισμών,                            τεχνικές διάσωσης σε ορθοπλαγιά. Τεχνητή αναρρίχηση.

3/6                  Πάρνηθα – Φλαμπούρι  08:00-14:00: προετοιμασία και εκτέλεση                            διαδρομών, επικεφαλής αναρρίχηση με χρήση φορητών ασφαλειών.

4/6                   Σπηλιά Χασιάς 08:00-15:00: Αντιμετώπιση προβλημάτων στην                                ορθοπλαγιά και βασικές αρχές διάσωσης σχοινοσυντρόφου.                                 Μεταφορά τραυματία.

17-18/6            Γκιώνα, Πυραμίδα. Κατασκήνωση και αλπική αναρρίχηση. Αξιολόγηση, απολογισμός,  λήξη  σχολής.

Σημείωση: Το ακριβές πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.