Η Τοξοβολία περιλαμβάνει δύο κατηγορίες τόξων, τα ολυμπιακά και τα σύνθετα.toksobolia1

Τα ολυμπιακά τόξα είναι σχεδόν όμοια με τα τόξα που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Τα σύνθετα τόξα είναι πιο εξελιγμένα και λειτουργούν με τη χρήση έκκεντρων τροχαλιών. Μέχρι σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες λαμβάνουν μέρος αποκλειστικά μόνο οι αθλητές που αγωνίζονται με ολυμπιακό τόξο. Οι αθλητές του σύνθετου τόξου συμμετέχουν σε εθνικές, ευρωπαϊκές,   παγκόσμιες διοργανώσεις και πρωταθλήματα.

Εκτός από τις δύο παραπάνω κατηγορίες που ορίζονται με γνώμονα το είδος του τόξου υπάρχουν και διάφορες κατηγορίες στις οποίες κατατάσσονται οι αθλητές. Υπάρχουν κατηγορίες ανδρών και γυναικών, εφήβων, νεανίδων και παίδων - κορασίδων.

Ο κάθε αθλητής εντάσσεται σε μια κατηγορία ανάλογα με την ηλικία του και τις επιδόσεις του

Η απόσταση στην οποία διαγωνίζονται οι αθλητές αλλάζει ανάλογα με το είδος του αγώνα. Για παράδειγμα, στους ολυμπιακούς αγώνες η απόσταση είναι τα εβδομήντα μέτρα. Ο αγώνας FITA απαιτεί να αγωνιστούν σε τέσσερις διαφορετικές αποστάσεις. Οι επίσημες αποστάσεις FITA για την κατηγορία γυναικών είναι 70m - 60m - 50m - 30m. Για την κατηγορία αντρών είναι 90m - 70m - 50m - 30m.

Ο στόχος αποτελείται από δέκα κύκλους, πέντε διαφορετικών χρωμάτων (κίτρινο, κόκκινο, μπλε, μαύρο, άσπρο) με διάταξη από μέσα προς τα έξω. Κάθε κύκλος αντιπροσωπεύει έναν αριθμό βαθμών ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω, δηλαδή από το μεγαλύτερο προς το μικρότερο.

toksobolia2

Εγγραφές:

Εγγραφές γίνονται αποκλειστικά στο Γραφείο του Συλλόγου συμπληρώνοντας παράλληλα και την αίτηση εγγραφής (οδός Προμηθέως (παράδρομος Αττικής οδού) και Ικτίνου 3 ΦΥΛΗ (Ζωφριά) 13344,  καθημερινά 17:00-21:30)

Πληροφορίες μόνο για εγγραφές: 210-2411148 από 17:00-21:00

Πληροφορίες μόνο για προπονήσεις (αφού έχει γίνει πρώτα η εγγραφή): κ.Γιάννης Τάγαρης προπονητής (το τηλέφωνο δίνεται από τη Γραμματεία στους εγγραφόμενους τοξότες).

Στις προπονήσεις λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον covid-19 καθώς και ο αριθμός προπονούμενων. Η διάρκεια της προπόνησης  ποικίλει ανάλογα το επίπεδο του προπονούμενου και τις οδηγίες του προπονητή

Κόστος εγγραφής μέλους στο σύλλογο και ετήσιας (12μηνης) συνδρομής στο Σύλλογο: 15 ευρώ (για ενηλίκους)

Κόστος μηνιαίας συνδρομής προπονούμενων (ανηλίκων ή ενηλίκων) : 15 ευρώ (στην περίπτωση ανηλίκου προπονούμενου, ένας από τους γονείς του θα πρέπει να γίνει και μέλος του Συλλόγου)

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑΠαρέχεται αίτηση εγγραφής στο Σύλλογο.